Van donderdag 21 december tot donderdag 4 januari is het kantoor gesloten.

Rondleidingen

RONDLEIDINGEN

Ontdek en beleef Rotterdam
Onze zeer ervaren stadsgidsen laten u graag kennismaken met de meest dynamische en bruisende stad van Nederland. Bekijk de mogelijkheden.

Agenda
Naar wens op maat
Per fiets
Virtueel

Taalhulp Nederlands

TAALHULP NEDERLANDS

Uw taalvaardigheid verbeteren?
Maak dan gebruik van Taalhulp en onze deskundige en betrokken taalvrijwilligers. Bekijk de mogelijkheden.

Beter Nederlands leren spreken, lezen & schrijven

Vrijwilliger

VRIJWILLIGER WORDEN?

Meehelpen bij Gilde Rotterdam?
Gilde is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor Rondleidingen, Taalhulp en kantoorwerkzaamheden.

Heb je interesse?

Waarom Gilde Rotterdam?

 • Rondleidingen

Ontdek Rotterdam, de meest trendy en kosmopolitische stad van Nederland, samen met de ervaren stadsgidsen van Gilde Rotterdam. Allemaal zijn ze zeer goed op de hoogte van de geschiedenis en de cultuur van de stad en delen die kennis graag. Waarbij uiteraard ook meer dan een enkele blik naar de toekomst wordt geslagen, immers: “Rotterdam, die stad is nooit af!”

Rotterdam is in de eerste plaats een bruisende handels- en havenstad met internationale allure. Onze Gidsen nemen u graag mee op een verkenningstocht door de wijken van de stad en vertellen u daarbij over historische wetenswaardigheden, actuele onderwerpen en toekomstige ontwikkelingen. Ook zijn thema wandelingen mogelijk. Om een indruk te krijgen van ons aanbod, kijk dan op alle rondleidingen.

U kunt uit de wandelingen ook een keuze maken voor een groep om een rondleiding op maat boeken, waarbij u uw verdere wensen kenbaar kunt maken.
U kunt ook alleen of met een paar mensen aansluiten bij een geplande rondleiding, zie de agenda.

Naast wandelingen is het mogelijk een rondleiding per fiets aan te vragen, tenslotte bieden wij gidsen aan om bustours te begeleiden.

Neem ook eens een kijkje in onze virtuele rondleidingen en  lezingen.

 • Taalhulp Nederlands

De 160 taalvrijwilligers begeleiden anderstaligen op informele wijze bij het oefenen van de Nederlandse taal. De begeleiding is gericht op het verbeteren van de Nederlandse spreekvaardigheid of schrijfvaardigheid, 1-op-1 of in groepjes van 2-5 personen..

Klik hier voor meer informatie over taalhulp Nederlands

Agendaklik hier voor een overzicht van geplande rondleidingen

Maastunnel

Maastunnel

Volgende rondleiding(en):
za 27 juli 2024 13:00 (3)
za 3 augustus 2024 13:00 (2)
De Maastunnel achter de schermen (op zaterdagmiddag)

Historische Tuin Schoonoord

Volgende rondleiding(en):
wo 31 juli 2024 14:00 (7)
Een groene oase in dynamisch Rotterdam.

Kinderwandeling Speuren door 010

Volgende rondleiding(en):
wo 7 augustus 2024 11:00 (8)
wo 14 augustus 2024 11:00 (12)
wo 21 augustus 2024 11:00 (12)
Een speurtocht in het stadscentrum voor kinderen van basisschoolleeftijd.
Rotterdam Centrum

Rotterdam Centrum

Volgende rondleiding(en):
wo 14 augustus 2024 14:00 (10)
Bekijk de hoofdstraat van Rotterdam.

Reviews

 • Gilde Rotterdam verzorgde voor mij een middagrondleiding in het centrum van de stad. Ik had het geluk snel opgenomen te worden in een klein groepje dat voor een deel bestond uit Rotterdammers die het enthousiasme van de goed geïnformeerde gids voor Rotterdam deelden. Ook werd aandacht besteed aan recente ontwikkelingen, onder meer op het gebied van duurzaamheid en hoogbouw. Kortom een aangename en welbestede middag! 

  Arie Janssen
  Alleen op reis
 • Gilde Rotterdam kan u helpen. Wij kunnen een taalvrijwilliger zoeken om samen met u Nederlands te spreken en te oefenen. Ook helpen onze vrijwilligers u graag met het beter leren lezen, schrijven en begrijpen van Nederlandse teksten. Zij nemen de teksten samen met u door, oefenen en geven u uitleg over wat er beter kan.

  Jennis Molenaar
  Bijles Nederlands
 • Ik wil even laten weten dat we een superleuke rondleiding (in Blijdorp) hebben gehad!

  Anske
 • veel dank voor uw heel vriendelijke, rustige en informatieve toelichting in de Pelgrimvaderskerk van gistermiddag. Bijzonder gewaardeerd door alle acht deelnemers, onder wie onze vier gasten uit Singapore. Veel succes verder met uw bijzondere werk, en wie weet tot een volgend contact! Hartelijke groet uit Culemborg

  Frank Hordijk

3 weeks ago

Gilde Rotterdam
Afgelopen dinsdag was er een bijeenkomst voor de Taalvrijwilligers van het project Taalhulp Nederlands van Gilde Rotterdam. Het was een levendige bijeenkomst waarbij de taalvrijwilligers volop ervaringen met elkaar uitwisselden. Bovendien vertelde gastspreker Mazen Ba-baeer, projectleider bij de organisatie "Het begint met Taal" over zijn eigen reis van Jemen naar Nederland en zijn inburgering, leren van de taal, vinden van werk en hoe belangrijk het is om wederzijds overeenkomsten te vinden en niet verschillen te benadrukken. Het verhaal werd zeer enthousiast ontvangen door de taalvrijwilligers. Zij helpen wekelijk anderstaligen bij het beter Nederlands spreken, lezen en schrijven. Ook interesse om vrijwilliger te worden: www.gilderotterdam.nl ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

3 weeks ago

Gilde Rotterdam
Rondleiding Streetart door het Oude Westen en Cool ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

Ontdek Rotterdam

Alle hotspots