Gilde Rotterdam

Gilde Rotterdam

Taalhulp Nederlands

Beter Nederlands leren spreken
Bij Stichting Gilde Rotterdam kunt u uw Nederlandse spreekvaardigheid verbeteren en oefenen. Vrijwilligers helpen graag mensen die al een beetje Nederlands kunnen spreken en verstaan. Dit kan één-op-één, of in een klein groepje van twee tot zes personen. Dit zijn vaste kleine groepjes, geselecteerd naar verschillende niveau′s. Wilt u meer weten over de gang van zaken bij een conversatiegroep, kijk dan bij In the picture.
Beter Nederlands lezen en schrijven
Vrijwilligers helpen u graag één-op-één bij het beter schrijven en begrijpen van teksten. Zij nemen de teksten met u door, oefenen met u en geven uitleg over wat beter kan.
Zie het coronaprotocol. De taalgroepen zullen voorlopig niet in het gebouw de Heuvel plaats kunnen vinden. Zodra het weer kan staat het hier op de site.
Er worden fysiek geen intakegesprekken met aanvragers voor Taalhulp Nederlands gedaan.
Nieuwe taalvrijwilligers kunnen zich aanmelden via het onderstaande contactformulier.
Voor vragen en informatie hulp de Nederlandse taal verzoeken wij u gebruik te maken van het onderstaande contactformulier.

Aanmelden
Met elke aanvrager voeren wij een kennismaking- en intakegesprek, om u zo goed mogelijk te helpen met taalhulp. Om een afspraak voor een intakegesprek te maken kunt u bellen of mailen naar:
Telefoon: (010) 203 84 85
E-mail via het contactformulier
Gildekantoor: Gebouw de Heuvel, Grotekerkplein 5, 3011 GC Rotterdam (alleen op afspraak)

Voor één jaar taalhulp is het inschrijfgeld € 20,-. Wij vragen u dit bij het intake-gesprek contant of met pinpas te betalen.

Vrijwilliger worden?
Voelt u ervoor mensen te helpen met hun taalbeheersing, kijk dan bij vacature-meldingen