Rondleidingen

RONDLEIDINGEN

Ontdek en beleef Rotterdam
Onze zeer ervaren stadsgidsen laten u graag kennismaken met de meest dynamische en bruisende stad van Nederland. Bekijk de mogelijkheden.

Agenda
Naar wens op maat
Per fiets
Virtueel

Taalhulp Nederlands

TAALHULP NEDERLANDS

Uw taalvaardigheid verbeteren?
Maak dan gebruik van Taalhulp en onze deskundige en betrokken taalvrijwilligers. Bekijk de mogelijkheden.

Beter Nederlands leren spreken, lezen & schrijven

Vrijwilliger

VRIJWILLIGER WORDEN?

Meehelpen bij Gilde Rotterdam?
Gilde is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor Rondleidingen, Taalhulp en kantoorwerkzaamheden.

Heb je interesse?

Waarom Gilde Rotterdam?

 • Rondleidingen

Ontdek Rotterdam, de meest hippe en kosmopolitische stad van Nederland, onder begeleiding van zeer ervaren stadsgidsen van Gilde Rotterdam. Zij zijn allen zeer goed op de hoogte van de historie en de cultuur van deze stad en delen die kennis graag.

Rotterdam is een bruisende handels- en havenstad, met internationale allure. De 60 lokale en ervaren gidsen van Gilde Rotterdam verzorgen rondleidingen door het centrum en de wijken van Rotterdam en vertellen over historische en actuele onderwerpen.

U kunt bij ons een rondleiding voor een groep boeken, en alleen of met een paar mensen kunt u zich aansluiten bij een geplande rondleiding, zie de agenda.

Ook is het mogelijk een rondleiding per fiets aan te vragen, tenslotte bieden wij gidsen aan om bustours te begeleiden.

Neem eens een kijkje in onze virtuele rondleidingen.

 • Taalhulp Nederlands

De 160 taalvrijwilligers begeleiden anderstaligen op informele wijze bij het oefenen van de Nederlandse taal. De begeleiding is gericht op het verbeteren van de Nederlandse spreekvaardigheid of schrijfvaardigheid, 1-op-1 of in groepjes van 2-5 personen.

Klik hier voor meer informatie over taalhulp Nederlands

Agendaklik hier voor een overzicht van geplande rondleidingen

Het Scheepvaart kwartier

Volgende rondleiding(en):
vr 10 februari 2023 14:00
Parken en rijkdom; villa's en pakhuizen, geld uit water.

Blijdorp

Volgende rondleiding(en):
za 18 februari 2023 14:00
Markante en aantrekkelijke wijk en beschermd stadsgezicht.
Waterstad

Waterstad

Volgende rondleiding(en):
za 25 februari 2023 14:00
Rotterdam, leven met water.

Oud Charlois

Volgende rondleiding(en):
vr 3 maart 2023 14:00
Charlois, een intiem dorp in de stad.

Reviews

 • Gilde Rotterdam verzorgde voor mij een middagrondleiding in het centrum van de stad. Ik had het geluk snel opgenomen te worden in een klein groepje dat voor een deel bestond uit Rotterdammers die het enthousiasme van de goed geïnformeerde gids voor Rotterdam deelden. Ook werd aandacht besteed aan recente ontwikkelingen, onder meer op het gebied van duurzaamheid en hoogbouw. Kortom een aangename en welbestede middag! 

  Arie Janssen
  Alleen op reis
 • Gilde Rotterdam kan u helpen. Wij kunnen een taalvrijwilliger zoeken om samen met u Nederlands te spreken en te oefenen. Ook helpen onze vrijwilligers u graag met het beter leren lezen, schrijven en begrijpen van Nederlandse teksten. Zij nemen de teksten samen met u door, oefenen en geven u uitleg over wat er beter kan.

  Jennis Molenaar
  Bijles Nederlands
 • De wandelingen van Gilde Rotterdam waren een ontdekking. Tijdens een tocht door het Historische Delfshaven heb ik genoten van de grote historische kennis van de gids. De Pilgrimfathers, maar ook de achtergrond van de expansie van Delft en later van Rotterdam, alles is meer voor mij gaan leven. Bij een volgend bezoek Rotterdam ga ik graag terug naar Delfshaven om de kerk uitgebreid binnen te bekijken.

  Laura Lindeman
  Weekend weg

16 hours ago

Gilde Rotterdam
Vandaag druk geweest met samenstellen van rondleidingen voor klanten. ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

7 days ago

Gilde Rotterdam
Gisteren gaf Nico Booij, gids van Gilde Rotterdam, een virtuele rondleiding over vooroorlogs Rotterdam in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. De aanwezigen genoten van zijn boeiende beeldmateriaal en de veelzijdige en goed gedocumenteerde informatie. Een bijzondere inkijk in het Rotterdam van vroeger met een verbinding naar het heden. De activiteit werd georganiseerd door de bibliotheek. Op hun website vind je in hun agenda meer lezingen. Voor info over virtuele rondleidingen en stadswandelingen: www.gilderotterdam.nl ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

Ontdek Rotterdam

Alle hotspots