Gilde Rotterdam

Gilde Rotterdam

Sparta-kasteel Spangen Justus van Effenblok

Spangen

De wandeling begint op het Marconiplein. Dit plein ligt aan de rand van het gebied dat in 1943 is getroffen door het "vergeten bombardement". De wandeling laat zien dat de voormalige probleemwijk Spangen een hernieuwde kennismaking verdient. Diverse renovatierondes vonden plaats, het fenomeen zelfklushuizen vond opgang en het Justen van Effencomplex werd in oude luister hersteld. De route voert langs de Snackbar Florida, bakermat van de bekende hiphopformatie "Broederliefde". We passeren het Justus van Effencomplex, een woningbouwexperiment uit 1922, langs het Sparta-Kasteel, het hoofdkwartier van één van de oudste sportverenigingen van ons land en langs de nieuwbouw van architectenbureau Mecanoo. Omdat in Spangen veel straten naar schrijvers en dichters zijn genoemd, zult u op diverse plaatsen borden met literaire fragmenten tegenkomen.

Voor een groep van 4 of meer personen kunt u op een door u te kiezen dag en tijdstip deze rondleiding aanvragen; klik daartoe op:

Daarnaast kunt u zich individueel of met enkele mensen aanmelden voor één van de komende geplande rondleiding(en):

Om u op te geven voor de rondleiding van uw keuze, klik op de betreffende datum; daarna krijgt u het aanmeldingsformulier te zien.

Voor vragen kunt u gebruik maken van het contactformulier.