Gilde Rotterdam

Gilde Rotterdam

Spangen

De wandeling begint aan de rand van het gebied dat in 1943 getroffen is door het "vergeten bombardement". De voormalige probleemwijk Spangen verdient, na vele positieve ontwikkelingen, een hernieuwde kennismaking. De route voert langs het Justus van Effenblok, een woningbouwexpirement uit ca. 1913, langs het Sparta Kasteel, het hoofdkwartier van een van de oudste sportverenigingen van ons land en langs de nieuwbouw van het architectenbureau Mecanoo. We staan stil bij de geschiedenis van het Witte Dorp en bij de directiekeet van architect J.J.P. Oud, een replica van de keet die gebruikt is bij de bouw van het oorspronkelijke Witte Dorp. Omdat in Spangen veel straten naar schrijvers en dichters zijn genoemd, zult u op diverse plaatsen borden met literaire fragmenten tegenkomen.
De wandeling is rolstoelvriendelijk.

Komende geplande rondleiding(en):

Om u op te geven voor de rondleiding van uw keuze, klik op de betreffende datum; daarna krijgt u het aanmeldingsformulier te zien

Voor een groep van 4 of meer personen kunt u ook op een door u te kiezen dag en tijdstip deze rondleiding aanvragen; klik daartoe op:


Voor vragen kunt u gebruik maken van het contactformulier.