Gilde Rotterdam

Gilde Rotterdam

SS Rotterdam met skyline van Rotterdam

wapen van Rotterdam op het beeld van de Maagd van Holland

standbeeld Erasmus

Rondleidingen

De 60 lokale en ervaren gidsen van Gilde Rotterdam verzorgen rondleidingen door het centrum en de wijken van Rotterdam en vertellen over historische en actuele thema′s.
U kunt bij ons een rondleiding voor een groep boeken, en alleen of met een paar mensen kunt u zich aansluiten bij een geplande rondleiding, zie de agenda.
Neem eens een kijkje in onze virtuele rondleiding Kris-kras door Rotterdam.

Taalhulp Nederlands

De 200 taalvrijwilligers begeleiden anderstaligen op informele wijze bij het oefenen van de Nederlandse taal. De begeleiding is gericht op het verbeteren van de Nederlandse spreekvaardigheid of schrijfvaardigheid, 1-op-1 of in groepjes van 2-5 personen.

Kennisoverdracht

Onze vrijwilligers helpen leerlingen van groep 7/8 bijv. door huiswerkbegeleiding of bijles bij de overgang van de basisschool naar vervolg onderwijs en hun verdere schoolcarrière en kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs bijles of huiswerkbegeleiding geven.
Vreemde talen kunnen bij Gilde worden geleerd of opgefrist.

Aktueel

Gilde Rotterdam vormt één organisatie met Stadsambassadeurs Rotterdam.
I.v.m. de maatregelen om verspreiding van het corona-virus te voorkomen zijn er geen kantoorvrijwilligers aanwezig en is het kantoor telefonisch niet bereikbaar. Zie het coronaprotocol.

Naar verwachting zullen er tot 1 mei 2021 geen rondleidingen plaatsvinden.Mocht het eerder mogelijk zijn rondleidingen aan te bieden dan zal dit op de website worden gepubliceerd en zal de rondleidingen-agenda worden aangepast. De berichtgeving wordt regelmatig geactualiseerd.

Vrijwilligers

Gilde Rotterdam is een organisatie van vrijwilligers. Onze vrijwilligers zijn het hart van Gilde Rotterdam en zo kan Gilde Rotterdam een waardige ambassadeur van Rotterdam zijn. De inzet van de vrijwilligers maakt Gilde Rotterdam succesvol !
Interesse om vrijwilliger te worden? Klik hier

Bestuurswijzigingen

Per 1 januari 2021 is Jan Wielaard Coördinator Rondleidingen als opvolger van Rolf Rosenboom die per die datum is teruggetreden. Rolf was een van de oprichters van Stichting Gilde Rotterdam in september 2015.
Per 1 maart 2021 is Wim van Heemst teruggetreden als voorzitter. Wim was voorzitter vanaf december 2015.
In de vacature zal tijdelijk voorzien worden door Bernard Noorduyn, Secretaris, en Jan Wielaard, Coördinator Rondleidingen, beide als co-voorzitter a.i.
Zodra mogelijk zal afscheid van Rolf en Wim worden afgenomen. Op deze plaats spreken wij onze dank en waardering uit naar Rolf en Wim voor hun inzet voor Gilde Rotterdam.
Namens de gehele Gilde Rotterdam-gemeenschap, Bernard Noorduyn, secretaris.