Kris-Kras

Welk stukje Rotterdam wilt u vanuit uw stoel beleven?

Gilde Rotterdam

Gilde Rotterdam

Financiële bijdragen

Voor het werk van Gilde Rotterdam zijn donaties onontbeerlijk. Gilde Rotterdam is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor de nadere ANBI-gegevens kunt u naar de ANBI-pagina.

De activiteiten van Gilde worden mede mogelijk door de bijdragen van:

Onze gidsen zijn weer herkenbaar in Rotterdam met de nieuwe jacks, petten en blouses; zie de foto op de pagina over rondleidingen . Dit is mogelijk gemaakt door de financiële bijdragen van Stichting bevordering van Volkskracht, de fondsen Elise Mathilde en G.Ph.Verhagen-stichting.

Met de bijdragen van de fondsen hebben wij de diensten van Gilde kunnen professionaliseren.

Voor de Nederlandse taalhulp aan anderstaligen is de bibliotheek uitgebreid en is er lesmateriaal gekocht. Daarnaast zijn er vier trainingen aan taalvrijwilligers gegeven over ′Interculturele Communicatie′, ′Effectief coachen bij tweede taal′, ′Klank en Intonatie′ en introductie trainingen voor beginnende taalvrijwilligers. Hele interessante bijeenkomsten om te leren, te inspireren en elkaar te ontmoeten.

Gilde is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Een goede PR is onmisbaar. Met de financiële bijdragen hebben wij nieuwe folders laten drukken, A4 en A5 enveloppen met ons logo aangeschaft en advertenties geplaatst in de Havenloods. De folders zijn door vrijwilligers bezorgd bij alle partners uit ons netwerk.

Het kantoor is verder ingericht met vier nieuwe computers en microsoft programma′s, twee multifunctionele printer-copieer-scan apparaten, een server, en een papierversnipperaar. Hierdoor is alle data goed beveiligd volgende de Privacy wetgeving en werken de kantoormedewerkers voortvarend aan het matchen van hulpaanvragen aan de vrijwilligers.