Kris-Kras

Welk stukje Rotterdam wilt u vanuit uw stoel beleven?

Gilde Rotterdam

Gilde Rotterdam

Ramsey Nasr (1974)

Ramsey Nasr is geboren in Rotterdam en heeft daar de basisschool en het gymnasium doorlopen. Na zijn schoolopleiding volgde hij de toneelacademie in Antwerpen. Hij publiceerde gedichten, essays en proza en is vaste speler bij Toneelgroep Amsterdam.
Hij was in 2005/2006 stadsdichter van Antwerpen en van 2009 tot 2013 Dichter des Vaderlands.
Hij won verschillende prijzen voor zijn dichtwerk en toneelspel, waaronder de Louis d′Or.
Zijn gedicht Mi Have Een Droom is aan en op de Luchtsingel afgebeeld.
De Luchtsingel loopt van een doorgang onder een gebouw op het Delftseplein, langs Poppodium Annabel en Biergarten door het gebouw Het Schieblock over een houten voetgangersbrug over de Schiekade en eindigt via een rotonde aan de ene kant op het Pompenburg en aan de andere kant op het Luchtpark Hofbogen. Via trappen zijn de straten op de begane grond bereikbaar. Het verbindt daarmee Central District met Rotterdam Noord en daarmee twee uitgaansgebieden. De Luchtsingel is het gevolg van het Stadsinitiatief 2013 en uitgevoerd door Bureau ZUS.

Het gedicht van Ramsey Nasr is door Opperclaes ontworpen op de wanden en vloeren van de route van de Luchtsingel. Het gedicht is geschreven in een taal zoals die in 2059 in Rotterdam gesproken zou kunnen worden. Rotterdam noemt Nasr vanwege de haven, de geschiedenis en bevolkingssamenstelling "de meest open stad van Nederland".
In de volgende clip draagt Ramsey Nasr zelf het gedicht voor staande aan de kade van de Nieuwe Maas: www.youtube.com/watch?v=qkuwGMnxOKs

De tekst is te volgen op: straatpoezie.nl

door: Frans de Jonge

Hop mee naar de volgende locatie
naar vorige pagina