Kris-Kras

Welk stukje Rotterdam wilt u vanuit uw stoel beleven?

Gilde Rotterdam

Gilde Rotterdam

Vrijwilligers gezocht

Onze werkwijze

Gilde Rotterdam is een vrijwilligers-organisatie, dus alles dat u in het kader van Gilde doet, is vrijwilligerswerk.

Vrijwilligers zijn verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid in het kader van hun vrijwilligerswerk voor Gilde Rotterdam en eventuele directe eigen schade opgelopen tijdens uitvoering van vrijwilligerswerk. De dekking is beperkt tot in de verzekeringspolis genoemde bedragen.

Informatie hierover is te verkrijgen bij de secretaris van het bestuur met het contactformulier . Eventuele aanspraken onder deze verzekeringen dienen ook via de secretaris te worden ingediend.
Als het u wat lijkt om vrijwilliger bij ons te worden, nodigen wij u uit voor een gesprek om vast te stellen of uw ambities en wensen bij onze organisatie passen. Beginnende vrijwilligers worden ingewerkt door bureau-medewerkers en door ervaren vrijwilligers. Ook nadat een vrijwilliger echt is begonnen kan hij/zij terugvallen op het bureau in het geval van vragen en problemen.

Taalhulp

Taalvrijwilligers helpen anderstaligen hun beheersing van de Nederlandse taal te verbeteren. Dit gebeurt in diverse werkvormen, afhankelijk van de behoeften van de klanten. Voor een taal­vrijwilliger is een goede beheersing van de Nederlandse taal uiteraard een vereiste.
De vereisten voor taalvrijwilligers in het algemeen (zoals de beschikbare tijd) zijn bij de vacature-meldingen aangegeven.

Rondleidingen

Gidsen van Gilde Rotterdam zijn mensen die ervan houden hun enthousiasme voor de stad en zijn geschiedenis aan mensen over te brengen. Meer weten? Zie Gidsen gezocht.

Bureau

Ook het bureau van Gilde Rotterdam bestaat geheel uit vrijwilligers. Hun voornaamste taak is het maken van koppelingen tussen Gilde-vrijwilligers (aanbieders) en aanvragers. Zij voeren gesprekken met aanbieders en aanvragers (zowel telefonisch als persoonlijk). Lees meer op de pagina Bureau­vrijwilligers.