Missie van Gilde Rotterdam

Ons doel

Gilde Rotterdam stelt haar vrijwilligers in staat hun kennis en ervaring te delen met bewoners en bezoekers van Rotterdam.  Zij zijn het hart van de organisatie.

Doelstelling van Gilde Rotterdam is het verzorgen van rondleidingen in het bijzonder in Rotterdam en omgeving en het verlenen van taalhulp Nederlands aan anderstaligen, alsmede het delen van kennis en vaardigheden. Zo wil Gilde een waardig ambassadeur zijn van de stad Rotterdam.

Zoals vanaf de middeleeuwen tot de industriële revolutie de meester zijn vakkennis en ervaring ten dienste stelde aan de leerling en de leerling op die manier een vak leerde. Zo stellen de vrijwilligers van Gilde Rotterdam in deze tijd hun kennis en ervaring beschikbaar. 

Zij hebben die kennis en ervaring opgedaan in werk, studie en/of hobby’s en delen dit graag belangeloos met anderen. De manier waarop zij dat doen is informeel/informatie die afgestemd wordt op uw vragen en wensen.
Gilde heeft vrijwilligers die lezingen geven, die rondleidingen in de stad verzorgen en die individuele hulp bieden bij het vergroten van taalvaardigheid. 

Op basis van maatschappelijke ontwikkelingen en beschikbare kennis en vaardigheden van de vrijwilligers wordt het programma-aanbod van Gilde samengesteld. Meerdere keren per jaar worden de vrijwilligers via bijeenkomsten en materialen geïnformeerd over actuele ontwikkelingen.

 

Heeft u belangstelling of wilt u meer weten? Neem contact met ons op en wij vertellen u graag alle bijzonderheden over ons aanbod.

Gilde-Rotterdam is evenals ca. 60 andere Gilden aangesloten bij Gilde-Nederland.

De samenstelling van het bestuur en andere officiële gegevens vind u op de pagina Bestuur. Stichting Gilde Rotterdam is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Verdere gegevens vindt u op de pagina ANBI-gegevens.

Het gebouw De Heuvel