Hobby en ontspanning
 

Bridge

Goede bridgespeler wil u graag helpen het niveau wat op te krikken. Bijvoorbeeld huiskamerbridgers die overwegen lid te worden van een club, bridgers die eigenlijk te laag staan in hun competitie (max. hoofdklasse) of clubspelers die wekelijks de gespeelde spellen nog eens onder begeleiding willen doorspreken. Voor 1-8 personen.
aanvragen (GR 1049)

Fotografie

Heer wil u graag informatie geven over de aanschaf en toepassing van digitale foto-apparatuur. Ook voor het gebruik van beeldbewerkingssoftware kunt u bij hem terecht. De ontmoetingen vinden plaats in de centrale bibliotheek.
aanvragen (GR 1010)

Op elke plaats, elk tijdstip en met elke camera kunnen er mooie foto′s gemaakt worden. Het belangrijkste is het zien en de compositie. Om u beter te leren kijken gaat deze heer in op bijv. beeldvulling. Liefst in groepjes van 2-3 personen.
aanvragen. (GR 1276)

Genealogie

Een aantal 50+ vrijwilligers van het Streekarchief IJsselmonde wil mensen op weg helpen die geïnteresseerd zijn in stamboom­onderzoek. Onkosten: €2,- per keer of €17,- per jaar donateurschap. Kopieerkosten en evt. koffie en thee.
aanvragen. (GR 962)

Naamborden

Heer, uit Zevenkamp, heeft vanuit zijn (vroegere) werk als scheepstimmerman de vaardigheid om complete, massief houten naamborden met ′uitgestoken′ letters in vrijwel elke gewenste vorm en met contrast te maken. De borden zijn te plaatsen op schepen maar ook bijv. op tuinhuisjes en/of woningen en gebouwen. Voor geïnteresseerden is er een kleine demonstratie mogelijk in een timmermanswerkplaats.
aanvragen. (GR 1134) Zie ook in the picture

Schaken

Leden van de schaaksoos De Provenier willen graag beginnelingen en iets gevorderden (er wordt les gegeven op 3 niveau′s) op donderdagochtend het edele schaakspel bijbrengen. Boekje €6, plus €2 contributie per maand.
aanvragen. (GR 1191)