Talen
 

Wanneer u een echte cursus wilt, kunt u NIET terecht bij één van de Gilde-aanbieders.

Arabisch

Belangstellenden voor de Arabische taal kunnen (′s morgens) -bij u thuis- geholpen worden door heer uit Eritrea die reeds enkele jaren in Nederland woont, redelijk Nederlands en goed Engels spreekt. Hij wil zelf zijn Nederlands verbeteren door omgang met cursisten. Alleen in centrum. Geen vertaalwerk.
aanvragen GR 462

Deens

Voor hulp bij de Deense taal of conversatie kunt u terecht bij een Deense die al jaren in Nederland woont. Alleen voor individuen. Zij woont in Kralingen.
aanvragen GR 512

Duits

momenteel geen aanbiedingen

Engels

Engels voor beginners
Als u zin heeft, kunt u in het najaar (start in november) in de Centrale Bibliotheek om de twee weken Engels oefenen en wel gedurende 10 bijeenkomsten van elk 2 uur. Deze bijeenkomsten vinden plaats op woensdag van 17.00 – 19.00 uur en worden verzorgd door een tweetalige Brit (Engels en Nederlands).
De beginners groep is, bij voldoende deelname, voor hen die niet of nauwelijks onderwijs in het Engels hebben gevolgd en die toch graag een tweede (of zelfs een derde) taal willen leren. Zij zullen hun Engels ophalen met spreken, luisteren, schrijven en lezen. De Engelse grammatica komt daarbij regelmatig aan de orde.
Een definitief programma (met data) wordt na de zomervakantie bekend gemaakt.
Bent u enthousiast, meldt u zich dan alvast aan bij Gilde Rotterdam Kennisoverdracht. Kosten hiervoor bedragen € 15,--. Daarnaast wordt er € 2,50 per (deelgenomen) les gevraagd (ter onkostenvergoeding voor de voorbereiding van de lessen).
Datum lessen: 7-11, 21-11, 19-12, 16-1-2019, 30-1, 13-2, 13-3, 20-3, 27-3, 3-4 en 10-4 Aanvragen GR 1570

Engels voor gevorderden
Als u zin heeft, kunt u in het najaar (start in oktober) in de Centrale Bibliotheek om de twee weken Engels oefenen en wel gedurende 10 bijeenkomsten van elk 2 uur. Deze bijeenkomsten vinden plaats op woensdag van 17.00 – 19.00 uur en worden verzorgd door een tweetalige Brit (Engels en Nederlands).
De gevorderde groep - met deelnemers die al een aantal jaren meedoen - halen hun Engels op met spreken, luisteren, schrijven en lezen. De Engelse grammatica komt daarbij regelmatig aan de orde. Om te kunnen deelnemen dient u minimaal Engels te hebben gevolgd in het voortgezet onderwijs.
Een definitief programma (met data) wordt na de zomervakantie bekend gemaakt.
Bent u enthousiast, meldt u zich dan alvast aan bij Gilde Rotterdam Kennisoverdracht. Kosten hiervoor bedragen € 15,--. Daarnaast wordt er € 2,50 per (deelgenomen) les gevraagd (ter onkostenvergoeding voor de voorbereiding van de lessen).
Datum lessen: 3-10, 17-10, 7-11, 21-11, 19-12, 16-1, 30-1, 13-2, 6-3 en 20-3 Aanvragen GR 1571

Conversatie voor gevorderden
Heer geeft Engelse ‘les’ in de bibliotheek. Voor gevorderden op dinsdagochtend van 10:15-11:30 uur. Wanneer er genoeg aanmeldingen zijn kan er ook een beginners les worden gegeven op dinsdagochtend vanaf 11:30.
aanvragen GR 1468

Engelse conversatie
Voor wie goede Engelse conversatie wil leren kan contact opnemen met mevrouw van Turkse afkomst. De lessen worden volledig in het Engels gehouden. Aanvragen GR1783

Farsi

Mevrouw wil basisles Farsi geven. Daarnaast kan zij allerlei informatie en tips geven voor geïnteresseerden en/of mensen die op vakantie naar Iran gaan.
aanvragen GR 1925

Frans

Beginners en gevorderden
Dame geeft hulp bij Frans voor beginners en gevorderden, ook conversatie.
aanvragen GR 1611

Docente Frans, woonachtig in Ommoord, wil beginners en gevorderden helpen bij de Franse taal.
aanvragen GR 1350

Conversaties voor alle niveaus
Mevrouw kan, gedurende de wintermaanden tot de maand april, Franse conversatie geven. Alle niveaus zijn welkom.
aanvragen GR 1451

Opfrisser nodig?
Wie wil zijn (of haar) kennis van de Franse taal weer eens opfrissen? Mevrouw wil volwassenen helpen met conversatie in het Frans.
aanvragen GR 1477

Conversatie voor volwassenen
Franse conversatie voor volwassenen (beginners of gevorderden, een-op-een of in duo′s). De aanbieder is van Roemeense afkomst, maar is tweetalig opgevoed door zijn Franse moeder. Tussen 12 en 18.00 uur woens-, donder- en vrijdag. Plek: bij voorkeur bij meneer thuis.
aanvragen GR 1890

Russisch

Voor converseren in het Russisch alsook voor schrijven/vertalen van brieven uit het Russisch, kunt u terecht bij een Nederlands sprekende mevrouw, afkomstig uit Rusland. Zij wil u graag helpen. Geen schriftelijke vertaling van brieven, maar mondeling.
aanvragen GR 561

Zin om Russisch te leren? Russische dame wil u daarbij helpen. Tijden waarop zij beschikbaar is: woensdagmiddag, donderdagochtend, vrijdag de hele dag en evt. in de avond. aanvragen GR 2081

Turks

Turkse mevrouw wil graag converseren in het Turks. Haar hulptaal is Engels. Het converseren is voor gevorderden en is door de weeks.
aanvragen GR 1782