Talen
 

Wanneer u een echte cursus wilt, kunt u NIET terecht bij één van de Gilde-aanbieders.

Arabisch

Belangstellenden voor de Arabische taal kunnen (′s morgens) -bij u thuis- geholpen worden door heer uit Eritrea die reeds enkele jaren in Nederland woont, redelijk Nederlands en goed Engels spreekt. Hij wil zelf zijn Nederlands verbeteren door omgang met cursisten. Alleen in centrum. Geen vertaalwerk.
aanvragen GR 462

Deens

Voor hulp bij de Deense taal of conversatie kunt u terecht bij een Deense die al jaren in Nederland woont. Alleen voor individuen. Zij woont in Kralingen.
aanvragen GR 512

Duits

Meneer heeft 20 jaar in Duitsland gewoond en gewerkt, houdt van de Duitse taal en cultuur. Wil graag Duitse conversatie, Duits spreken. Hij kan ook begeleiden in Duitse les. Heb jij een boek of methode, dan kan hij verdere uitleg geven.
aanvragen GR 1832

Engels

Engelse bijeenkomst voor gevorderden
Op woensdag 25 januari wil ik met een eerste van 10 bijeenkomst Engels voor gevorderden starten. De bijeenkomsten duren van 17.00 – 19.00 en vinden plaats in een ruimte op de 6de verdieping van de centrale bibliotheek aan de Hoogstraat te Rotterdam. De data zijn:

25 januari a.s.
1, 8, 15, 22 februari a.s.
7, 14, 21, 28 maart a.s.
5 april a.s.

Daarna wordt bezien of er een vervolg plaats zal vinden.
Centraal staat communicatie in het Engels; spreek- en luistervaardigheid, maar ook lezen en schrijven komen aan de orde. Doel is het oppoetsen of verbeteren van het Engels!

Voorwaarden voor deelname aan de bijeenkomsten voor gevorderden:

- Dat je (ooit) een middelbare schoolopleiding hebt gevolgd, waarbij Engels een vak was. Het is dus niet voor beginners.
- Een voldoende beheersing van de Nederlandse taal; het is noodzakelijk dat je uitleg in het Nederlands begrijpt.
- Het regelmatig bezoeken van de bijeenkomsten (ziekte en belangrijke andere afspraken daargelaten). Een lange vakantie is derhalve voor het groepsproces en je eigen leerproces ongewenst!
- Het betalen van een onkostenvergoeding. aanvragen GR 1570

Hulp aan studenten
Ik bied hulp aan student(en) en een ieder die les wil hebben in Engels op Vo/Mbo/Hbo.
GR 1582 (Voorlopig niet beschikbaar)

Middelbare school niveau
Meneer wil een-op-een Engels geven aan geinteresseerden. Niveau middelbare school.
GR 1917 (voorlopig niet beschikbaar)

Conversatie voor gevorderden
Heer geeft Engels "les" in de bibliotheek. Voor beginners op vrijdagochtend van 10-11 uur en voor gevorderden op dinsdagochtend ook van 10-11 uur.
aanvragen GR 1468

Farsi

Iraanse heer wil beginners en gevorderden helpen bij het spreken, lezen en schrijven van Farsi.
aanvragen GR 1470

Mevrouw wil basisles Farsi geven. Daarnaast kan zij allerlei informatie en tips geven voor geïnteresseerden en/of mensen die op vakantie naar Iran gaan.
aanvragen GR 1925

Frans

Beginners en gevorderden
Dame geeft hulp bij Frans voor beginners en gevorderden, ook conversatie.
aanvragen GR 1611

Docente Frans, woonachtig in Delfshaven, wil beginners en gevorderden helpen bij de Franse taal.
aanvragen GR 1350

Conversaties voor alle niveaus
Mevrouw kan, gedurende de wintermaanden tot de maand april, Franse conversatie geven. Alle niveaus zijn welkom.
aanvragen GR 1451

Opfrisser nodig?
Wie wil zijn (of haar) kennis van de Franse taal weer eens opfrissen? Een mevrouw wil volwassenen helpen met conversatie in het Frans.
aanvragen GR 1477

Conversatie voor volwassenen
Franse conversatie voor volwassenen (beginners of gevorderden, een-op-een of in duo′s). De aanbieder is van Roemeense afkomst, maar is tweetalig opgevoed door zijn Franse moeder. Tussen 12 en 18.00 uur woens-, donder- en vrijdag. Plek: bij voorkeur bij meneer thuis.
aanvragen GR 1890

Italiaans


Russisch

Voor converseren in het Russisch alsook voor schrijven/vertalen van brieven uit het Russisch, kunt u terecht bij een Nederlands sprekende mevrouw, afkomstig uit Rusland. Zij wil u graag helpen. Geen schriftelijke vertaling van brieven, maar mondeling.
aanvragen GR 561
Zin om Russisch te leren?

Zin om Russisch te leren? Russische dame wil u daarbij helpen. Tijden waarop zij beschikbaar is: woensdagmiddag, donderdagochtend, vrijdag de hele dag en evt. in de avond. aanvragen GR 2081

Spaans

Momenteel geen aanbod

Turks

Turkse mevrouw wil graag converseren in het Turks. Haar hulptaal is Engels. Het converseren is voor gevorderden en is door de weeks.
aanvragen GR 1782

Russisch leren?
Zin om Russisch te leren? Russische dame wil u daarbij helpen. Tijden waarop zij beschikbaar is: woensdagmiddag, donderdagochtend, vrijdag de hele dag en evt. in de avond. index.php?A=2081 GR 2081