Nieuws van Gilde
 
 

 

Financiële bijdragen

Met de financiĆ«le bijdrage van STOER, Elise Mathilde, G.Ph.Verhagen­stichting bouwen wij verder aan ons kantoor met een nieuwe computer met twee beeldschermen, een multi­functionele printer en schaffen we lesmateriaal voor de huiswerkklassen. Ook zijn wij deze fondsen heel dankbaar voor het vertrouwen in Gilde.
 

Jaarverslag 2016

Het jaarverslag van Gilde Rotterdam over 2016, met daarin ook de jaarrekening, is verschenen. Klik hiervoor op: jaarverslag 2016
 

Syriërs bezoeken gemaal

In het kader van hun inburgering heeft een aantal Syriërs samen met hun taalmaatjes een bezoek gebracht aan het museum De Hooge Boezem achter Haastrecht. Zie de foto′s
 

Bijdrage van €10.000 Oranje Fonds voor Gilde!

Heel erg blij zijn wij met de toekenning van maximaal €10.000 van het Oranje Fonds. Met heel veel plezier en met hulp van tal van vrijwilligers zetten wij dit in om taalhulp verder te professionaliseren.

Ons plan bestaat uit het aanschaffen van 2 nieuwe computers, zodat we op kantoor zonder storingen het werk kunnen uitvoeren. Verder zullen wij trainingen met specifieke thema′s aanbieden aan onze taalvrijwilligers. Ook zullen wij (les)materiaal voor vrijwillige taalcoaching aanschaffen. Heel fijn is dat wij advertenties kunnen plaatsen in de huis-aan-huis kranten om meer vrijwilligers te werven. Tenslotte investeren wij verder in ons PR materiaal.

Wij zijn het Oranje Fonds heel dankbaar voor het vertrouwen in de plannen van onze taalhulp sector.
 

Bijdrage van €1000,- van ING

Heel erg mooi is de laptop die we met de bijdrage van het ING hebben gekocht. Hiermee kunnen we intake-gesprekken met onze vrijwilligers en hulpaanvragers meteen op uitwerken. Dit bespaart ons veel tijd, die we nu kunnen inzetten om mensen ECHT verder te helpen.

Dit alles dankzij aan één van onze geweldige taalvrijwilligers, die bij de ING werkt en voor ons heeft bemiddeld.
 

Gilde 30 jaar

Op 28 oktober 2016 vierde Gilde Rotterdam zijn 30-jarig bestaan in de Oude Kerk in Delfshaven. Bekijk de diavoorstelling
 

Bestuur en adres van Gilde Rotterdam

Het nieuwe bestuur van de stichting Gilde Rotterdam is in functie getreden. Het bestaat uit:
  • Wim van Heemst, voorzitter
  • (momenteel vacature), secretaris
  • Jacques la Croix, penningmeester
  • Plonia Voormolen, coördinatie kennisoverdracht
  • Rolf Rosenboom, coördinatie rondleidingen
  • Adine Atzeni en Anita van den Emster, coördinatie taalhulp.
Gilde Rotterdam is met ingang van januari 2016 gevestigd in gebouw De Heuvel, Grotekerkplein 5, Rotterdam. Vanaf 11 januari kunnen onze medewerkers daar uw vragen beantwoorden.