Nieuws van Gilde
 
 

Nico van Veen Lid in de Orde van Oranje Nassau

Nico van Veen, vrijwilliger bij Rondleidingen, is op 26 april 2018 door Burgemeester Aboutaleb koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Nico heeft deze onderscheiding gekregen voor zijn werk en inzet bij de protestantse kerk (Hoflaankerk) in Kralingen, Pro Rege en Gilde Rotterdam.
Zijn inzet voor de rondleidingen bij het Gilde heeft mede bijgedragen tot het krijgen van deze verdiende onderscheiding.
Nico was zeer verrast. Hij dacht dat hij met zijn dochter naar de KvK moest en kwam in het Stadhuis terecht. Het was een sfeervolle bijeenkomst.
Nico, nogmaals, van harte, je hebt het verdiend.
 

Maastunnel

Sinds enige tijd verzorgen medewerkers van de gemeente Rotterdam rondleidingen in de Maastunnel. Door de grote belangstelling van het publiek heeft men problemen gekregen met de verwerking van de aanmeldingen. De gemeente heeft samenwerking gezocht met Gilde Rotterdam om de aanmeldingen soepeler te kunnen verwerken. Vanaf half april kunnen belangstellenden zich via de website van Gilde aanmelden voor deze rondleidingen. Zie de agenda van de rondleidingen in de Maastunnel.
 

Financiële bijdragen

Met de financiĆ«le bijdrage van STOER, Elise Mathilde, G.Ph.Verhagen­stichting bouwen wij verder aan ons kantoor met een nieuwe computer met twee beeldschermen, een multi­functionele printer en schaffen we lesmateriaal voor de huiswerkklassen. Ook zijn wij deze fondsen heel dankbaar voor het vertrouwen in Gilde.