Groene wandelingen
 

In en om Rotterdam zijn verschillende stukjes natuur met een eigen karakter. De volgende wandeling staat olv een deskundige gids op het programma.
Natuurpad Esch is één van de laatste stukjes verwilderde natuur in Rotterdam. Op het hier gestorte havenslib is in de loop der tijd een interessante flora en fauna ontstaan. Startpunt: Eindpunt tramlijnen 21 en 24.
Ommoordseveld is een groenwandeling door het gebied Alexander. Het is een overblijfsel van een veenweidegebied, waar in het voorjaar oa de wilde orchidee volop in bloei staat. Startpunt: Metrostation Romeijnshof bij de spoorbomen.
Buitenplaats de Tempel, een landgoed met statige lanen, een landschappelijk park en formele tuinen rondom een oud landhuis aan de Schie. Op dit landgoed staat oa de dikste en oudste eik van Rotterdam!
Eiland van Brienenoord, bijzondere natuur met een getijdengeul en gesitueerd in de schaduw van de Brienenoordbrug. Startpunt: Hoendiep bij de brug
Historische Tuin Schoonoord, een stille oase in de drukke stad met een rijke historie. We maken een rondgang door de in Engelse landstijl aangelegde tuin. Monumentale bomen zijn een kenmerkend onderdeel van deze tuin.
Vanwege het terrein is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Eerstvolgende rondleiding (Ommoordse Veld): dinsdag 12 mei 2020 om 14:00 uur. U kunt zich (uiterlijk 1 werkdag voor de rondleiding) aanmelden voor deze rondleiding. Kosten: prijs per volwassene € 6,00, prijs per kind € 3,00; houders van de Rotterdam-pas mogen 1 maal gratis mee.
Voor een groep kunt u deze rondleiding aanvragen.