Kop van Zuid
 

u maakt kennis met het ‘Nieuwe Rotterdam’, voortgezet aan de overkant van de rivier. Waar het eens gonsde van de havenactiviteiten verrijst nu een woon-, werk- en winkelgebied op hoog niveau. Vanwaar eens de landverhuizers vertrokken met zeil- en stoomschepen, meren nu de luxe cruiseschepen af met 3000 of meer boordgangers aan de voet van de hoogste woonto­ren van Nederland.
De wandeling start bij het nieuwe Luxor Theater en via de metrovoetgangerstraverse komen we in het diepste metrostation van Rotterdam. Via de roltrappen of lift naar boven en vervolgens door de Wilhelminahof richting Poortgebouw, Entrepotgebouw, Peperclip en Loods 24 langs ‘de Compagnie’ terug over het Wilhelminap­lein langs het KPN-gebouw de Wilhelminapier op. Na een uitgebreide wandeling over de pier eindigt de tocht weer bij het nieuwe Luxor Theater.

Starpunt: ingang Nieuwe Luxor, Wilhelminaplein. De wandeling duurt ruim 2 uur en is met een kleine wijziging rolstoelvriendelijk.

Eerstvolgende rondleiding: donderdag 19 september 2019 om 14.00. U kunt zich (uiterlijk 1 werkdag voor de rondleiding) aanmelden voor deze rondleiding. Kosten: prijs per volwassene € 6,00, prijs per kind € 3,00; houders van de Rotterdam-pas mogen 1 maal gratis mee.
Voor een groep kunt u deze rondleiding aanvragen.