Kralingen
 

Vroeger was Kralingen een zelfstandige gemeente en vestigingsplaats voor voorname lieden. De brede lanen, de monumenten en statige gebouwen herinneren aan de rijke historie van deze woonwijk. De wandeling voert u langs prachtige lanen met deftige huizen in diverse bouwstijlen, kerken, gerestaureerde arbeiderswoningen, villa′s aan waterpartijen, parken, scholen en hedendaagse bouw. De Kralingseplas met uitzicht naar de molens en het Minangkabauhuis (Sumatraans huis) is ook de moeite waard.

De start van de rondwandeling is bij het monument "Steen van de miljoenen tranen" op de hoek van de Willem Ruyslaan en de Oudedijk.
Duur van de wandeling is ruim twee uur. De wandeling is ook geschikt voor mensen met een rolstoel. We hebben over Kralingen ook een virtuele rondleiding.

Eerstvolgende rondleiding: donderdag 3 augustus 2017 om 14.00. U kunt zich (uiterlijk 1 werkdag voor de rondleiding) aanmelden voor deze rondleiding.
Prijs van deze rondleiding: volwassenen € 5,- p.p., kinderen tot 12jr € 2,50 p.p.; houders van de Rotterdam-pas mogen 1 maal gratis mee.
Voor groepen vanaf 4 personen kunt u deze rondleiding aanvragen.