Orgelzolder + Tuindorp Vreewijk
 

In de Tweede Wereldoorlog had de Breepleinkerk in Rotterdam-Zuid een groot geheim: op de twee zolders boven het orgel zat een drietal Joodse gezinnen ondergedoken. Wat begon als een tijdelijk onderkomen voor zes weken, werd een onderduik van 34 maanden. Het verhaal van de Breepleinkerk is een verhaal van moed, hoop en vertrouwen, een verhaal vol wonderen...zo werd er in de winter van 1944 een kerngezonde baby geboren en tijdens een razzia, drie weken voor de bevrijding, werden de onderduikers niet gevonden. Dankzij de hulp van hun moedige helpers, overleefden alle onderduikers deze donkere periode in onze geschiedenis. Lees meer op www.orgelzolders.nl
Bij Gilde kunt u een rondleiding door de naburige wijk Vreewijk combineren met een bezoek aan de authentieke orgelzolders, waar de gidsen het bijzondere verhaal van de onderduik vertellen.

Het startpunt van de rondleiding is bij de ingang van de Breepleinkerk aan de Van Malsenstraat.

Eerstvolgende rondleiding: donderdag 28 november 2019 om 14.00 uur. U kunt zich (uiterlijk 1 werkdag voor de rondleiding) aanmelden voor deze rondleiding. Kosten: prijs per volwassene € 10,00, prijs per kind € 5,00.
Voor een groep kunt u deze rondleiding aanvragen.