Tuindorp Vreewijk
 

De tuinstad-gedachte ontstond rond 1850 in Engeland als reactie op de slechte woonomstandigheden van de arbeiders. Met de bouw van goede woningen in een groene omgeving zouden arbeiders gezonder blijven en harder werken, was het achterliggende idee. Heveadorp en Heijplaat zijn evenals Vreewijk bekende tuindorpen in Nederland. De wandeling voert u o.a. langs het vele groen in deze wijk met de Dreef, het oude badhuis, het Heggepad, de Groene Zoom, de Enktuin en tenslotte de Breepleinkerk welke in de 2e Wereldoorlog gediend heeft als onderduikadres van drie Joodse families, en die wel bekend staat als “Het Rotterdamse Achterhuis”.

De start is op het Sandelingplein bij de halte van tramlijn 25, en de wandeling duurt ongeveer 2 uur. De wandeling is op aanvraag uit te breiden met een bezoek aan de orgelzolder (de onderduikplek) van de Breepleinkerk.

Eerstvolgende rondleiding: donderdag 2 mei 2019 om 14.00. U kunt zich (uiterlijk 1 werkdag voor de rondleiding) aanmelden voor deze rondleiding. Kosten: prijs per volwassene € 6,00, prijs per kind € 3,00; houders van de Rotterdam-pas mogen 1 maal gratis mee.
Voor een groep kunt u deze rondleiding aanvragen.