Taalhulp voor Syriërs
 

Taalmaatjes gezocht voor Syrische statushouders in Rotterdam

Taalinstituut Regina Coeli (de Nonnen van Vught) en vrijwilligersorganisatie Gilde Rotterdam zoeken per direct vrijwillige taalmaatjes. Zij gaan aan de slag voor Syrische vluchtelingen met een verblijfsvergunning in Rotterdam. Deze statushouders nemen deel aan het programma van Stichting Nieuw Thuis Rotterdam.
 

Achtergrond

Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR) wil 200 Syrische gezinnen met een verblijfsvergunning een nieuw thuis in Rotterdam bieden. Zo snel mogelijk meedoen in de Nederlandse samenleving is het doel.
SNTR biedt een intensief programma dat ervoor moet zorgen dat de gezinnen na 6-9 maanden tot een jaar goed Nederlands leren. En dat ze hun woning, wijk en stad leren kennen. Zo hebben ze sneller kans op (vrijwilligers)werk en beter (vervolg)onderwijs.

SNTR werkt samen met Regina Coeli die statushouders binnen 6-9 maanden de Nederlandse taal leert. De cursus wisselt lesweken met thuisstudie af. Tijdens de thuisstudie-weken werken de cursisten samen met twee taalmaatjes.

De taalmaatjes komen onder de hoede van Gilde Rotterdam. De organisatie van vrijwilligers die hun kennis en ervaring belangeloos doorgeven aan anderen.
 

De functie taalmaatje

Taalmaatjes ondernemen tijdens de thuisstudie-weken activiteiten met de cursist. Dan kan de cursist de Nederlandse taal in de praktijk zo goed mogelijk oefenen. Denk hierbij aan wandelen in de buurt, de markt of een winkelcentrum bezoeken of een spelletje spelen. Wees creatief!

Het doel is dat de cursist slaagt voor zijn staatsexamen (Nederlandse taal B1/B2 niveau).
 

Functiewensen voor taalmaatjes

Woont in Rotterdam e.o.
  • Beheerst de Nederlandse taal
  • Heeft minimaal MBO-4- of hbo-niveau
  • Heeft interesse in taal, mensen en cultuur
  • Heeft goede communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen en geduld
  • Heeft affiniteit met de doelgroep
  • Is voor een periode van 6-9 maanden, circa 3 uur per week beschikbaar. We koppelen twee taalmaatjes per cursist, zodat vervanging in overleg mogelijk is

 

Reageren

Geïnteresseerd in een functie als taalmaatje? Stuur je CV en korte begeleidende mail o.v.v. "Sollicitatie Vrijwilliger Taalmaatje" aan Anita van den Emster (taal@gilderotterdam.nl).
 

Meer informatie

www.sntr.nl
www.reginacoeli.nl