30 jaar Gilde Rotterdam
 

Op 28 oktober 2016 heeft Gilde Rotterdam zijn 30-jarig jubileum gevierd in de sfeervolle Oude Kerk van Delfshaven. De meer dan 100 aanwezige vrijwilligers en genodigden werden bij aankomst verwelkomd door het muzikantenduo Marcel en Denise Koster. Het eigenlijke feestprogramma begon met een welkomstwoord van de beheerder van de kerk, de heer Jaap van der Vlies. Vervolgens gaf ceremoniemeester Connie Pieters het woord aan Wim van Heemst, de voorzitter van Gilde Rotterdam om een overzicht van de historie van Gilde te geven, en om wat te vertellen van de huidige ontwikkelingen. Daarna was het even wachten op wethouder H. de Jonge. Toen hij na enige tijd kwam had Connie Pieters even moeite om de geanimeerde gesprekken die intussen op gang waren gekomen, te beëindigen. Daarna kon ook hij zijn verhaal afsteken.

Tussendoor namen veel aanwezigen een kijkje in de tentoonstelling en de video over de Pilgrim Fathers die in 1620 vanuit Delfshaven naar Noord-Amerika vertrokken om daar een kolonie te stichten. Over enkele jaren gaat de Oude Kerk vieren dat dit 400 jaar geleden heeft plaatsgehad. Maar eerst gaat men volgend jaar het 600-jarig bestaan van de kerk zelf herdenken. Gilde zal hierbij assisteren door het geven van rondleidingen.
Wilt u zelf een kijkje nemen in de kerk; deze is op de meeste vrijdag- en zaterdagmiddagen geopend voor het publiek. Verder kunt u meedoen aan de rondleiding Delfshaven met Pelgrimvaderskerk.
De foto′s op deze pagina zijn gemaakt door Riet Soeters.