Spangen

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1707
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan € 4,00.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

 

Spangen

In de schaduw van de Lee Towers. Op iedere straathoek een gedicht. Iedere straatnaam een schrijver of dichter. Een speelplein met wateropvang. Een strak symmetrisch stratenplan. Snackbar Florida. Verhoogde woonstraten met een lift voor de handkarren van de melkboer en de bakker. Broederliefde. Een jazzclub die moest verhuizen. Het (vernieuwde) Kasteel. Van wooninspectrices tot junkies op de trap. Klushuizen. En Sparta natuurlijk. Sparta, landskampioen en bekerwinnaar in 1959.

Spangen is aardig opgeknapt.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Consumpties en eventuele toegnagsprijzen
 • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

 

De wandeling begint op het Marconiplein. Dit plein ligt aan de rand van het gebied dat in 1943 is getroffen door het “vergeten bombardement”. De wandeling laat zien dat de voormalige probleemwijk Spangen een hernieuwde kennismaking verdient. Diverse renovatierondes vonden plaats, het fenomeen zelfklushuizen werd bekend en het Justus van Effencomplex, een woningbouw experiment uit 1922 werd in oude luister hersteld. De route voert langs de Snackbar Florida, bakermat van de bekende hiphopformatie Broederliefde. We passeren het Sparta-Kasteel, het hoofdkwartier van één van de oudste sportverenigingen van ons land en langs de nieuwbouw van architectenbureau Mecanoo. Omdat in Spangen veel straten naar schrijvers en dichters zijn genoemd, ziet u op diverse plaatsen borden met literaire fragmenten.

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.