Crooswijk

Prijs
Prijs
Voor deze rondleiding kunt u voor uw groep een 'datum voorstellen'.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1698


  • ‘Gratis’
    Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
    In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘Gratis’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

  • Tel. nr.: 010 2038485
  • rondleiding@gilderotterdam.nl
  • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Crooswijk

Doffe klappen op de boksbal, loeiende koeien in de straat, accordeonmuziek uit de ramen,  geroezemoes uit de ochtendcafés. Handjeklap op de veemarkt, koosjere pensions met REOR, Derde Reserveboezem, baksteendesign, de huurstaking, de mooiste gesloopte kerk, Van Rossem’s Troost, de meisjes van de suikerwerkfabriek, Pietje Bell, Heineken bier, de Rotte. Rita Reys, Jaap Valkhoff, Bep van Klaveren. Een koffiehotel. Wandeloordstraat werd Wandeloordlaan. 

Niets blijft zoals het is, ook Crooswijk niet.

Start

Graag 10 minuten voor vertrek verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

  • Eten & drinken
  • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

Crooswijk is veranderd. Natuurlijk, oude, uitgewoonde huizen moesten plaatsmaken voor nieuwe woningen. De voedingsindustrie werd verplaatst naar andere oorden. We lopen langs de Rotte en komen bij de Boezem. In de bocht in de Rotte zijn nieuwe kademuurtjes en aanlegsteigers. We zien dat boksen nog steeds, lang na Bep van Klaveren, een plaats inneemt in de wijk. Het is er levendig, dankzij de scholen, de nieuwe horeca, de winkels en de festivals. Maar de dood is ook nooit ver weg met twee grote begraafplaatsen. Op de plek waar Rotterdam nieuwe woonvormen voor arbeidersgezinnen introduceerde, hebben architecten opnieuw nieuwe vormen ontwikkeld. Alleen de doelgroep is veranderd.

Ook is Crooswijk de wijk van Heineken waarvan nu nog de monumentale gevel van het kantoorgebouw en de brouwerij naar ontwerp van Kromhout getuigen.

Crooswijk blijft bewegen.

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.