Delfshaven

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

2649
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan € 4,00.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Delfshaven is ontstaan als de haven van Delft, door de Delfshavense Schie verbonden en hoort sinds 1886 bij Rotterdam. Vroeger waren er veel distilleerderijen en pakhuizen. Tegenwoordig komen er veel toeristen. Delfshaven is vooral bekend bij Nederlanders omdat Piet Hein (zijn naam is klein) er geboren is. Bij Amerikanen omdat de Pilgrim Fathers hier vandaan vertrokken zijn.

Zie ook onze rondleiding Delfshaven in combinatie met een bezoek aan de Pelgrimvaderskerk.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Consumpties en entreeprijzen
 • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

Aan de kop van Schiedamseweg wekken de huizen de indruk 17e eeuws te zijn. Maar gebouwd aan het begin van de 20e eeuw. Daarnaast op de Mathenesserdijk staat een café met een witte zwaan op het dak. We zien Kees van Dongen, de schilder die in Frankrijk furore maakte en nog een keer zijn geboortestad bezocht. Met aan de overkant het Zakkendragershuisje. We zien het oude stadhuis – dat pas stadhuis werd nadat Delfshaven zich “onafhankelijk” verklaarde in de jaren 20 van de 19e eeuw – waar nu Brouwerij De Pelgrim zit en daarnaast de Pelgrimvaderskerk. In de Dubbelde Palmboom sloeg de familie Van Rijckevorsel het graan op voor de jeneverstokerijen. Eerder bood het pakhuis onderdak aan het Historisch MuseumRotterdam. De woningen aan het einde van de Voorhaven van Carel Weeber wekken uitdrukkelijk niet de indruk 17e eeuws te zijn. Weeber zag dat als signaal tegen de ‘vertrutting’ zoals hij het noemde. VOC schepen werden vanuit Delfshaven bevoorraad en Biotex werd hier uitgevonden.

Zie ook onze rondleiding Delfshaven en Pelgrimvaderskerk.

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.