Delfshaven

Prijs
Prijs
Voor deze rondleiding kunt u voor uw groep een 'datum voorstellen'.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1874


  • ‘Gratis’
    Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
    In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘Gratis’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

  • Tel. nr.: 010 2038485
  • rondleiding@gilderotterdam.nl
  • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Delfshaven is ontstaan als de haven van Delft, met de Delfshavense Schie als verbinding en hoort sinds 1886 bij Rotterdam. Vroeger waren er veel distilleerderijen en pakhuizen. Tegenwoordig komen er veel toeristen. Delfshaven is vooral bekend bij Nederlanders omdat Piet Heijn er geboren is. Bij Amerikanen omdat de Pilgrim Fathers hier vandaan vertrokken zijn.

Zie ook onze rondleiding Delfshaven in combinatie met een bezoek aan de Pelgrimvaderskerk.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

  • Consumpties en entreeprijzen
  • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

Delfshaven – de haven van Delft – is ontstaan in 1389 met het graven van de Delfshavense Schie, een van de drie Schieën. ( de Schiedamse-, de Delftse-  en de Rotterdamse-)  Delft, destijds van groter belang dan het kleine vissersdorp Rotterdam, kreeg zo een eigen uitgang naar de Maas en daarmee naar de internationale scheepvaartroutes. Aan de ‘koloniale’ status de Delftse nederzetting kwam in 1795 een eind toen Delfshaven een zelfstandige gemeente werd die bijna een eeuw later, in 1886, werd geannexeerd om de grondhonger van Rotterdam te stillen. Die grondhonger was ontstaan als gevolg van de toename van de werkgelegenheid in de zich steeds sneller ontwikkelende havenbedrijven. Delfshaven en de westelijk ervan gelegen polders moesten plaats bieden aan woningen voor de eerste arbeidsmigranten komend van de Zuid-Hollandse eilanden.

 Het oude stadhuis van Delfshaven – nu een Brouwerij – aan de ‘Kolk’ herinnert nog aan het bestaan als zelfstandige gemeente. Delfshaven kende in de bloeitijd bedrijvigheid uit haring- en walvisvisserij. Ook was het de vestigingsplaats van jeneverstokerijen en pakhuizen (o.m. De Dubbelde Palmboom). Uiteraard is Delfshaven bekend als geboorteplaats van Piet Hein (zijn standbeeld staat aan de rand van het stadje) en als plaats waar de Pilgrim Fathers zich inscheepten voor hun tocht naar de vrijheid in de nieuwe wereld. 

Nu is het een geliefde toeristische bestemming met knusse restaurants, galeries en een eigen brouwerij in het oude raadhuis.

Zie ook onze rondleiding Delfshaven en Pelgrimvaderskerk.

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.