DWL-terrein

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

2183
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan .
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

 

Cholera en stank heersten in het oude Rotterdam. De eerste singels voerden al vast het gore water af. Maar schoon drinkwater kwam pas met de komst van de Rotterdamse Drinkwaterleiding (DWL). Op het DWL-terrein werd rivierwater gezuiverd. Nu wonen er mensen en is het een wandelgebied.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Consumpties en eventuele toegangsprijzen
 • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

UITGEBREIDE BESCHRIJVING

De Rotterdamse drinkwaterleiding (DWL) in De Esch werd in 1977 buiten gebruik gesteld. De watertoren, de filterbakken en -gebouwen, de hallen en het pomphuis met ketelhuis zijn behouden gebleven. Het hele terrein geldt als industrieel erfgoed. Een aantal gebouwen werd bestemd voor woningbouw met behoud van de karakteristieke elementen die in 1981 tot Rijksmonument zijn benoemd. Andere kregen een horeca-bestemming.
Van waterfabriek tot woon- en wandelgebied. Er zijn experimentele zonnewoningen gebouwd en er is hoogbouw met uitzicht op de Maas.

 

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.