Hillegersberg

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1943
    


  • Rotterdam Pas
    Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdam Pas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.

    In dit geval wordt de selectieknop met tekst ‘Rotterdam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

  • Tel. nr.: 010 2038485
  • rondleiding@gilderotterdam.nl
  • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Het gaat hier om een relatief flinke wandeling langs de Straatweg met zijn fraaie villa′s uit de 19e en 20e eeuw. We komen op weg naar het oude dorp Hillegersberg met de Hillegondakerk langs het oude Raadhuis en schilderachtige dorpsgezichten. Ook voert de route over de Strekkade naar het Boterdorpse Verlaat, een oud sluisje, via het Prinsemolenpad en het buurtje De Koot, om weer terug te komen bij het beginpunt.
De wandeling is minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

 

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

  • Consumpties en eventuele toegangsprijzen
  • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

UITGEBREIDE BESCHRIJVING

Een flinke wandeling langs de Straatweg met zijn fraaie villa′s uit de 19e en 20e eeuw, richting het oude dorp en de Hillegondakerk. Daarna voert de route over de Strekkade naar het Boterdorpse Verlaat, een oud sluisje, via het Prinsemolenpad en het buurtje De Koot, om weer terug te komen bij het beginpunt.
De wandeling is minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Op dit moment zijn aansluitende wandelingen in Schiebroek in samenwerking met de Stichting Historisch Hillegersberg Schiebroek in ontwikkeling. Het gaat daarbij onder meer om  een bezoeken aan de Oude (nu gesloten) begraafplaats van de voormalige Gemeente Schiebroek aan de Ringdijk en het nabij gelegen Oude Raadhuis van de Gemeente Schiebroek. In het Raadhuis, dat in 1928 werd gebouwd, is nu een vestiging van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) gehuisvest. In een van de fraaie glas in lood ramen is het wapen van Schiebroek, een blauwe ster op een gouden veld, opgenomen. Het wapen maakt duidelijk dat Schiebroek bezit was van de familie Van Cralingen. 

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.