Kop van Zuid

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1842
    


  • Rotterdam Pas
    Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdam Pas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.

    In dit geval wordt de selectieknop met tekst ‘Rotterdam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

  • Tel. nr.: 010 2038485
  • rondleiding@gilderotterdam.nl
  • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Kop van Zuid

Groene grazige weiden werden haven- en industriegebied. En er kwamen nieuwe woonwijken. Verlaten vemen werden torenflats met penthouses of hotels. Holland Amerikalijn. De rechtbank, de Belasting, Luxor, het Fotomuseum en Hotel New York. Ook duurzaamheid kreeg plaats.

Uit alle richtingen van de stad komen zij aan, de schamelen en de rijken, de ouden en de jongen, totdat zij samenvloeien, eén grauwe massa, op het Stieltjesplein.’ Loods 24. Het Joodse kindermonument. Het Poortgebouw, de Peperclip, de vijf werelddelen, Lodewijk Pincoffs.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

  • Consumpties en eventuele toegangsprijzen
  • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

In de jaren tachtig van de vorige eeuw maken de plannen voor de Kop van Zuid een goed ontsloten stadscentrum mogelijk op beide oevers van de Maas. Voormalig burgemeester Bram Peper en Riek Bakker staan aan de basis van grootschalige vernieuwing van de stad en herinrichting van de oude havengebieden op Zuid. Er is steeds meer aandacht voor het totaalbeeld van de stad. Men ziet de enorme kansen voor de ontwikkeling van Zuid door Havens, kades en oude pakhuizen een nieuwe functie te geven. Verlaten vemen werden torenflats met penthouses of hotels. Cruiseterminal, Holland Amerikalijn, de rechtbank,de belasting, Luxor, het fotomuseum en Hotel New York. En met de komst van de Erasmusbrug, de metrostations, de Watertaxi’s en de nieuwe wegen wordt gezorgd voor een goede ontsluiting en bereikbaarheid van de stad, alsmede aan duurzaamheid wordt steeds meer aandacht besteed. Zo heeft in het kader daarvan het Floating office (met zwembad) er in de Rijnhaven een plek gevonden. Daarbij zijn er in de komende jaren uitgebreide en nieuwe ontwikkelingen in de Rijnhaven en op het aangrenzende Katendrecht te verwachten.

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.