RDM – Heijplaat

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1835
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan € 4,00.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Het dorp, uit de jaren 20 van de vorige eeuw, is omgeven door havens en onafzienbare stapels containers. De oude machinehal is een school geworden waar je kan leren lassen, verspanen, frezen, draaien en nog veel meer. Waar gewerkt wordt aan de toekomst van duurzaamheid in bouwen, bewegen en energie. Waar ooit de lassers knetterden en de klinkhamers ratelden, zet nu de DJ het volume nog een tandje hoger.

En in het dorp heerst rust.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Consumpties en eventuele toegangsprijzen
 • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

We verkennen het industrieel erfgoed dat, als vestiging van de Hogeschool Rotterdam, nieuwe bestemmingen gekregen heeft. Het Innovation Dock, de Onderzeeboot- en Scheepsbouwloods, het Directiegebouw en de RDM-kantine. We lopen door de lommerrijke straten van dit tuindorp  gebouwd in de jaren 20 van de vorige eeuw voor de arbeiders van de RDM. We zien de sfeervolle huizen uit de begintijd en de duurzame woningen van vandaag. In de kerken wonen nu gezinnen. En nooit ver weg wordt er gewerkt, op schepen, in loodsen, op werven en werkplaatsen. En altijd is er dat uitzicht over die machtige rivier.

 

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.