Kralingen

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1967
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan .
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Kralingen. Een dorp tussen de machtige rivier en de plas. Met deftige buitenplaatsen en residenties, met een slotgracht en hofvijver, statige herenhuizen en brede avenues met groene middenberm. Met eenvoudige straten. Bedienden op een bovenwoning; niet in huis maar wel vlakbij. ‘Uit liefde en voorzorg’. Met de villa van de Opa’s. Met de kerk met zijn neoklassieke tempelfront, maar ook met miljoenen tranen.

Ook Kralingen werd getroffen door de bommen.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Consumpties en eventuele toegangsprijzen
 • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving

We lopen van de Steen van Miljoenen Tranen en horen over het oorlogsverleden van Kralingen. We zien de Avenue Concordia en de Voorschoterlaan, die eigenlijk ook een klassieke avenue is. We bekijken de statige huizen langs de Slotvijver en de Wagnervilla’s. We passeren de huizen met bijzondere ontwerpen op de brede Essenlaan met zijn ook groene middenberm. Lanen waar de Rotterdamse elite thuis was in voorname woningen. Kralingen was immers tot 1895 een zelfstandige gemeente naast het eenvoudige Crooswijk. We komen over de ‘s-Gravenweg en de Oudedijk. De wijk kent ook een paar kerken die we zullen zien. Behalve het omvangrijke Kralingse Bos is er ook nog het Park Rozenburg,  het voorname Libanon Lyceum en nog meer straten en lanen met aanzien. Een stadsdeel waar ook nu nog de Rotterdamse burgervaders zich thuis voelen.

 

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.