Het Oudere Noorden

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1830
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan € 4,00.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Het Oude Noorden

De groothandelsgroentemarkt. Op straat werden boontjes gedopt. Gezouten groenten en conserven. Beschuit en chocola langs de Rotte. In de gevangenis is het fijn wonen. Wim Jansen, Faas Wilkes en Coen Moulijn. De Hofpleinlijn wordt Luchtpark. Heliport werd kabouterdorp. “A tattooed guy having a naked blade to your throat’. Patricia Paay en Yvonne Keeley, Pijnackerplein, Zwaanshals. De oudste panden van de stad.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Consumpties en eventuele toegangsprijzen
 • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

 

Aan de Rotte bij de Noorderbrug begint de wandeling. Op het Noordplein kwamen de groenteboeren vroeger hun producten inkopen; nu is er iedere zaterdag de Rotterdamse Oogstmarkt. Huisnijverheid in het Rottekwartier met groenten van de markt. Het Koopmanshuis met Rotterdamse Rococo. We komen langs het oude Heliportterrein, nu Kabouterdorp. Hier stond de oorspronkelijke Ahoyhal, decor van het eerste indoor popfestival, waar Jimi Hendrix zijn enige optreden in Nederland had.  De bijna 2 kilometer lange Hofbogen worden omgebouwd tot een langgerekt dakpark. Het Zomerhofkwartier gaat helemaal op de schop. De oude gevangenis is helemaal verbouwd en de voormalige cellen zijn omgetoverd tot huis- en slaapkamers van de nieuwe bewoners. De luchtplaats is buurtpark geworden. Op het Pijnackerplein zijn talloze buurtfeesten gehouden, met de Pico’s en een wagenspel van Anna Blaman; nu is er ieder jaar een bluegrassfestival. ‘En terwijl ik naar bed gaat, denk ik aan de Zaagmolenstraat…’, Willem de Kooning 

 

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.