Herdenkings wandeling WOII

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1784
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan .
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Het aantal van de ca. 500.000 Rotterdammers die in 1940 het bombardement en daarna de oorlogsjaren hebben meegemaakt wordt steeds kleiner. Daarnaast zijn er talloze Rotterdammers die van ouders en grootouders persoonlijke verhalen hebben gehoord. Dat verleden mag, hoe pijnlijk het ook is, niet vergeten worden.

We staan stil bij de wijze waarop Rotterdam en de Rotterdammers de herinneringen aan de oorlogsjaren levend houden, door de monumenten en de traditionele ceremoniën, die daarbij gehouden worden op 4, 5 en 14 mei.

 

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Consumpties en eventuele toegangsprijzen
 • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

Van de ca. 500.000 Rotterdammers die in 1940 het bombardement en daarna de oorlogsjaren hebben meegemaakt is een groot deel inmiddels overleden. Gelukkig zijn er nog steeds heel veel inwoners van onze stad die van hun ouders dan wel grootouders veel persoonlijke verhalen hebben gehoord over de oorlogsjaren en de eerste jaren van de wederopbouw. Dat verleden mag, hoe pijnlijk het soms ook kan zijn, niet vergeten worden.

Tijdens deze rondleiding langs de verschillende herinneringsplaatsen en monumenten staan we vaak letterlijk stil bij de wijze waarop Rotterdam en de Rotterdammers de herinneringen aan de oorlogsjaren levend houden. De monumenten, vaak eenvoudig en soms ronduit monumentaal en de traditionele ceremoniën die daarbij gehouden worden op 4, 5 en 14 mei zullen worden belicht.

 

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.