Eiland van Brienenoord

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

2161
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan .
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Bijzondere natuur met een getijdengeul en gesitueerd in de schaduw van de Brienenoordbrug. U kunt er Schotse Hooglanders tegenkomen en zien wat er over is van de bouwput waarin tunnelstukken van de metro zijn gemaakt.
Vanwege het terrein is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • consumpties en eventuele toegangsprijzen
 • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving

Het eiland Van Brienenoord ligt in een buitenbocht van de Nieuwe Maas bij Oud IJsselmonde Het eiland is aan het begin van de 19e eeuw door verslibbing van een zandplaat ontstaan en is 21 hectare groot. Het dankt zijn naam aan baron Van Brienen van de Grote Lindt  die het eiland in 1847 kocht. Tevens verwierf Van Brienen het recht op diepvisserij (zalm en steur) tussen Bolnes en de Leuvehaven. In 1904 werd het Eiland van Brienenoord Rotterdams grondgebied.

Het eiland is, na een intensieve opknapbeurt door de Gemeente Rotterdam in de afgelopen jaren waarbij ook de bruggen werden vervangen, een natuureiland geworden met bos, grasvlakten, open water en poelen. Op het Oostelijk deel, voorbij de volkstuinen is een de getijdengeul waar bij eb en vloed het water door zandplaten in- en uitstroomt. Bij een tocht over het eiland kom je Schotse Hooglanders tegen. Ze zijn tam, je kunt er gewoon langs lopen, maar voeder ze niet.

 

 

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.