Het Scheepvaart kwartier

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

2240
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan .
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Het Scheepvaartkwartier is ontstaan in de 18e eeuw. De meeste gebouwen in de wijk dateren uit de periode dat de haven van Rotterdam de grootste expansie van 1870 tot 1920 kende. Voor liefhebbers van Jugendstil/Art Nouveau is er veel te zien. Veel gebouwen zijn in opdracht van reders en havenbaronnen gebouwd. Er zijn tegeltableaus, reliëfs e.d. die iets laten zien van handel of scheepvaart. Het kwartier biedt nog meer verrassingen: “oude pakhuizen die nu voor andere doeleinden gebruikt worden”. Meestal neemt de gids u ook mee naar de Historische Tuin Schoonoord, het kleinste en meest intieme park van Rotterdam, gevestigd in de voormalige tuin van één van de villa’s.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Eten & drinken
 • Reiskosten naar Rotterdam
 • eventuele entreekosten
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

Het Scheepvaartkwartier of ‘Het Nieuwe Werk’, gelegen aan de oever van de Nieuwe Maas is ontstaan in de 18e eeuw. De wijk wordt begrensd door de Westzeedijk, de Zalmhaven (nu gedempt en bebouwd met spectaculaire hoogbouw) en de Westerkade. De bebouwing zoals we die nu nog zien dateert uit de grote expansieperiode van de Rotterdamse haven in het laatste kwart van de 19e eeuw. De Veerhaven, nu voornamelijk in gebruik als jachthaven, vormt het centrum van de wijk. Markant zijn in directe omgeving van de Parkhaven het monument voor Pieter Caland op de Veerkade en de witte, in koloniale stijl gebouwde panden aan de Westerkade.  Voor liefhebbers van Jugendstil/Art Nouveau valt ook te genieten omdat veel panden, gebouwd in opdracht van reders en havenbaronnen, voorzien zijn van tegeltableaus en reliefs die verband houden met handel en scheepvaart. Het Scheepvaartkwartier is met zijn tijd meegegaan met het hergebruik van oude pakhuizen.

Als de tijd het toelaat, neemt de gids u ook nog mee naar de Historische Tuin Schoonoord, het kleinste en meest intieme park van Rotterdam, gevestigd in de voormalige tuin van één van de villa’s. De liefhebbers van uitstekend eten kunnen hun bezoek aan het Scheepvaartkwartier nog verlengen in een van de uitstekende restaurants.

 

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.