Delfshaven en Pelgrimvaderskerk

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

2292
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan .
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Delfshaven is ontstaan als de haven van Delft, door de Delfshavense Schie verbonden en hoort sinds 1886 bij Rotterdam. Vroeger stond het vol met molens, distilleerderijen en pakhuizen. Tegenwoordig komen er veel toeristen. Delfshaven is vooral bekend bij Nederlanders omdat Piet Hein (zijn naam is klein) er geboren is. Bij Amerikanen omdat de Pilgrim Fathers hier vandaan vertrokken zijn.

Zie ook onze rondleiding in Delfshaven.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 12,00 - kinderen tot 12 jaar € 6,00

Prijs exclusief:

 • Consumpties en eventuele toegangsprijzen
 • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

UITGEBREIDE BESCHRIJVING

Behalve een uitgebreide wandeling door Delfshaven (zie daar) is het ook mogelijk om de Pelgrimvaderskerk te bezoeken. Behalve van historische waarde is de kerk ook een actieve gemeenschap binne de PKN. In 1620 hebben de Pilgrim Fathers hier in de buurt hun laatste dienst in Nederland gehouden voor zij naar Amerika vertrokken. In de Verenigde Staten is de kerk daarom ook bekend onder de naam ‘Pilgrim Father Church’. Tijdens het bezoek kan je het orgel en de glas-in-lood ramen bezichtigen. In het bijgebouw Eben-Haëzer, is een permanente expositie over de Pilgrim Fathers ‘The Pilgrim Presentation’.

Zie ook onze rondleiding in Delfshaven.

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.