Rijnhaven en Katendrecht

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1817
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan .
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Rijnhaven

Kisten, kratten, vaten, balen; stukgoed. De sjouwers, de sjorders, de stuwers en de roeiers maakten de grootste haven van de wereld. Ontbijtgranen en veevoeders. Cruiseport en World Port Centre. Las Palmas, Hotel New York. De Rijnhavenbrug. Fenix I en Fenix II. Het landverhuizersmuseum. Een open deur.

Riek Bakker! Een tweede metamorfose. Brug, metro, hoogbouw. Walhalla, Belvédère, de veerpont heen en weer. Kunstenaars op de Kaap. Rosskaja labka. Svenska snus, sold here. Shipschandlers, passagierende zeelui, prostitutie, Chinezen. ‘De rauwe randjes blijven’.

Rijnhaven, kom en zie.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Eten & drinken
 • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

Rondom de Rijnhaven staan nu high-rise gebouwen waar ooit havenarbeiders zeeschepen laadden en losten. Het Leidse Veem en Las Palmas en het hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn staan er nog altijd, zij het met een andere bestemming. Op de Kaap lopen we via het Deliplein naar het Heen en Weer en langs de Roeiers en Ketelbinkie. We zien hedendaagse kunst in oude reclamelijsten. Via de eens zo beruchte Atjehstraat en de Brede Hilledijk komen we in de pols van Katendrecht waar opnieuw veel hoogbouw staat of komt. En koffiepakhuis Santos wordt in meer dan zijn oude luister hersteld.

Rijnhaven en Katendrecht met uitzicht over de Nieuwe Maas

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.