Noordereiland

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1781
    


  • Rotterdam Pas
    Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdam Pas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.

    In dit geval wordt de selectieknop met tekst ‘Rotterdam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

  • Tel. nr.: 010 2038485
  • rondleiding@gilderotterdam.nl
  • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Het eiland is een motorschip met machinekamer, boordlichten en een scheepshoorn. Met averij (schade) aan boeg en steven door ‘friendly fire’. De eerste haven op Zuid. Waar ooit een scheepshelling, jenever, margarine, kaas en gloeilampen de nijverheid bepaalden. Waar binnenvaart floreerde! Waar koningin en ingenieur op één plein sfeer bepalen . Waar Pincoffs de vrije hand kreeg en waar Tom Poes werd geboren.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

  • Consumpties en eventuele toegangsprijzen
  • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

Om de rivier te overbruggen werd het Noordereiland gescheiden van dat andere eiland, Feijenoord waardoor de Koningshaven ontstond. Op en rond het eiland werd in de Tweede Wereldoorlog hevig gevochten met dramatische gevolgen voor de oost- en westzijde. We lopen over de Maaskade waar indrukwekkende panden getuigen van het rijke industrie- en handelsverleden. In 1884 werd aan de PrinsHendrikkade door de Rus Achilles de Khotinsky de eerste gloeilampenfabriek opgericht. Waarmee Rotterdam de eerste ‘Lichtstad’ werd. We zien de werken van arbeiders en kunstenaars, de machinekamer van het eiland.

Het behouden oude bruggenhoofd en de huidige Willemsbrug. De bres die de bouw van de spoortunnel in de huizenrij geslagen heeft, nu een park. En ornamentlijsten waar oude reclames plaats gemaakt hebben voor hedendaagse impressies.

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.