Laurenskerk

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1864
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan .
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

De Grote of Sint-Laurenskerk, vaak kortweg Laurenskerk genoemd, is het enige overblijfsel van het middeleeuwse Rotterdamse stadscentrum. Deze kerk was lang het enige stenen gebouw in Rotterdam.

De kerk bevat diverse bezienswaardigheden, onder andere de bronzen deuren, die zijn ontworpen door de bekende Italiaanse beeldhouwer Giacomo Manzù. Binnen zijn praalgraven van Witte de With, Kortenaer en Jan van Brakel. Sinds 2021 is de kerk verrijkt met een indrukwekkend gedenkraam voor de ‘zinloze’ bombardementen op Rotterdam, Coventry en Dresden. Het raam werd onthuld door Prinses Beatrix.

Er is ook een arrangement waarbij de rondleiding Rotterdam Centrum kan worden gecombineerd met een bezoek aan de Laurenskerk.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Eten & drinken
 • Reiskosten naar Rotterdam
 • eventuele entreekosten
Beschrijving
Wat kun je verwachten

UITGEBREIDE BESCHRIJVING
De Grote of Sint-Laurenskerk, vaak kortweg Laurenskerk genoemd, is het enige overblijfsel van het middeleeuwse Rotterdamse stadscentrum. Deze kerk, waarvoor in 1412 de eerste steen werd gelegd en die aan het eind van de 15e eeuw was voltooid, was lang het enige stenen gebouw in Rotterdam. Na de opening werd in 1548 besloten de toren verder op te bouwen en te bekronen met een houten spits naar ontwerp van Hendrick de Keyser. De spits werd in 1645 weer afgebroken en vervangen door een vierde geleding waardoor de toren scheef begon te zakken. Na uitvoerige funderingswerken stond de toren in 1655 weer recht en kreeg toen de huidige vorm met een uurwerk met een unieke stenen wijzerplaat. 

De kerk waarvan het originele interieur verloren is gegaan bij het bombardement kreeg tijdens de restauratie een nieuwe vloer en ramen. Er zijn verschillen praalgraven van Hollandse ‘zeehelden’. Fraai zijn de bronzen toegangsdeuren van de bekende Italiaanse beeldhouwer Giacomo Manzù. Een recente aanwinst is het herdenkingsraam gewijd aan de bombardementen op Rotterdam, Coventry en Dresden. Prinses Beatrix onthulde dit raam in september 2021. 

Er is ook een arrangement waarbij de rondleiding Rotterdam Centrum wordt gecombineerd met een bezoek aan de Laurenskerk.

 

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.