M4H

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1839
    


  • Rotterdam Pas
    Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdam Pas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.

    In dit geval wordt de selectieknop met tekst ‘Rotterdam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

  • Tel. nr.: 010 2038485
  • rondleiding@gilderotterdam.nl
  • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

M4H een gebied volop in ontwikkeling

 

Een gribusbuurt met vage handeltjes. Een tippelzone waar de sexwerkers op zoek waren naar een snelle fix. Honderdtwintig mannen voor één boot, alleen al in het fruit. Een enkele kunstenaar in een leeggeroofde loods waar verder duiven heersten. Vuile fabrieken en schepen die af en aan voeren. Kaneel, rubber, katoen, sinaasappelen, mandarijnen. Vrachttreinen reden over een stiekem natuur­gebied.

Maar niets blijft. In die oude loods begon een koffiebranderij, een expeditiepakhuis werd een concert- en conferentiezaal. Een van de grootste craft bierbrouwerijen vestigde zich er. Er komen huizen, er worden scholen gebouwd en sportterreinen aangelegd. Medische bedrijven vestigen er zich. Kunst en Complex, Brutus. De Keilewerf met creatieve ondernemers waar meubels, kleding, ontwerpen voor gebouwen en concepten worden geboren. Een voedseltuin. Een getijdenpark werd aangelegd. En het wordt duurzaam, energieneutraal.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

  • Consumpties en eventuele toegangsprijzen
  • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Wat kun je verwachten

In M4H blijft niets hetzelfde. Zo werd een oude loods een koffiebranderij, terwijl – zoals al gezegd – het expeditiepakhuis een concert- en conferentiezaal werd.  Ook vestigde zich er een ambachtelijke bierbrouwer.Over een paar jaar wonen hier mensen en gaan er kinderen naar school. Een getijdenpark krijgt gestalte.

We lopen over het Marconiplein en de Marconistraat en we zien wat het masterplan M4H voor het gebied in petto heeft. We gaan langs de Citrusveiling en Stadshaven Brouwerij. We gaan langs en door de Lee Towers, Soundport en de voedseltuin, de beeldentuin van Brutus, de Voedselbank, Vertrekhal Oranjelijn en, met een beetje mazzel lopen we naar het einde van de Keilestraat waar het Katoenveem staat (en waar Droom en Daad plannen mee heeft) en we kijken uit over de broad majestic Nieuwe Maas waar het RDM-terrein ligt en samen met M4H het Makers District vormt.

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.