Maastunnel

Prijs
Prijs
Op dit moment zijn alle rondleidingen in de Maastunnel volgeboekt. Er komen regelmatig nieuwe rondleidingen in de Maastunnel op deze website, deze vinden plaats op zaterdagen om 13:00 uur.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

5123
         


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan € 4,00.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Deze zaterdag-rondleiding begint met een korte presentatie over de geschiedenis en de bouw van de Maastunnel, daarna gaan we achter de schermen en zien de techniek van de Maastunnel met onder meer ruimte van de grote ventilatoren en de roltrappen. Omdat het echt gaat om de ‘krochten’ van het ruim tachtig jaar oude Rijksmonument is deze ca. anderhalf uur durende ontdekkingstocht helaas alleen geschikt voor deelnemers die goed ter been zijn. Voor veiligheidsschoeisel en kleding wordt gezorgd.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 8,00

Prijs exclusief:

 • Consumpties en eventuele toegangsprijzen
 • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

U maakt een rondleiding door de Maastunnel. Na een korte presentatie over de geschiedenis en de bouw van de Maastunnel, bezoekt u de grote ventilatoren ruimte, loopt u door de voetgangerstunnel, bezoekt u de krochten van de Maastunnel, de controlekamer en tot slot bekijkt u de machinekamer van de roltrappen. Duur van de rondleiding ca 1,5 uur.

In verband met de veiligheid mogen alleen mensen ouder dan 12 jaar mee. De rondleiding is niet geschikt voor mensen in een rolstoel, en voor iedereen die niet goed trappen kan lopen. Tevens gelden er een aantal algemene voorwaarden, waarmee u zich bij aanmelden akkoord dient te verklaren. (zie hieronder).

Wij wijzen er op dat i.v.m. met de veiligheids­voorschriften in de Maastunnel er bij de rondleiding veiligheidskleding dient te worden gedragen (helm, hesje en schoenen). Deze kleding­materialen worden bij aanvang van de rondleiding door de Gemeente beschikbaar gesteld.

De deelnemerskosten bedragen € 8,00 per persoon; deze dient u vooraf via iDEAL te voldoen. De Rotterdampas is alleen tijdens de voorjaarsactie (9 maart ’24 tot eind mei ’24) eenmalig geldig bij deze rondleiding en geeft recht op 50% kortig.

Algemene Voorwaarden Maastunnel
Hieronder staan de voorwaarden voor deelnemers aan de rondleiding in de Maastunnel. U dient akkoord te gaan met deze voorwaarden als u aan een rondleiding in de Maastunnel wilt deelnemen.

 

 • Deelname aan de rondleiding is altijd op eigen risico.
 • De rondleiding is alleen toegankelijk voor personen van 12 jaar en ouder.
 • Voor uw eigen veiligheid is het verstandig om bij deelname in fysiek goede gezondheid te verkeren.
 • Gedurende de rondleiding krijg ik als deelnemer aanwijzingen en informatie over de technische ruimtes van de Maastunnel. Mocht tijdens de rondleiding blijken de route bestaande uit steile trappen en krappe ruimtes, te zwaar (belastend) is, dan maak ik dat zo snel mogelijk kenbaar aan de gids.
 • Elke vorm van schade aan mijzelf of schade aan derden door mijn toedoen is mijn eigen verantwoordelijkheid.
 • De Gemeente Rotterdam is op geen enkele wijze aansprakelijk te stellen, of als bemiddelaar in te schakelen.

 

Kaart

Andere datum aanvragen

Op een andere datum en/of tijd kan deze rondleiding niet aangevraagd worden.