Het Nieuwe Westen

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1957
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan .
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Het Nieuwe Westen

De ‘vader’ van heer Bommel en Tom Poes bracht er zijn jeugd door. Een treinstation werd gebouwd maar nooit gebruikt. Twee jongemannen veranderde het literaire landschap vanuit Rotterdam-West. Een toekomstige sovjetspion logeerde er bij zijn oma tijdens Het Bombardement. Koppels ossen deden zich tegoed aan warme spoeling. Een danseres als een stalen veer. Experimenten in de woningbouw langs nieuwe vormen van stadsplanning. Hier begon het opzoomeren. Een plein van arme sloebers, een singel voor de heren.

Het Nieuwe Westen is zeer veelzijdig en divers.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Consumpties en eventuele toegangsprijzen
 • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

Het Nieuwe Westen

We maken een uitgebreide wandeling door het Nieuwe Westen tussen de Heemraadssingel en de Schie. We lopen door sjieke, brede  straten van West en langs eenvoudigere huizen in smallere straten. We komen in de enige echte Opzoomerstraat. We zien het bijzondere Mathenesserplein, de Aelbrechtskade, de Mevlanamoskee en wat eerst station Beukelsdijk was. Het souterrain waar Vaandrager en Sleutelaar hun schrijverschap begonnen. Marten Toonder en George Blake woonden allebei op het Burgemeester Meineszplein. De Joden van de Meineszlaan voor altijd herdacht. Eén boom van Dobru. De boerderijen langs de Beukelsdijk. Het tragische lot van Menno ter Braak. Een flatgebouw voor werkende vrouwen.

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.