Feijenoord

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

2382
    


 • Rotterdam Pas
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdam Pas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.

  In dit geval wordt de selectieknop met tekst ‘Rotterdam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Groepen vlottende poldergasten met hun putbazen kwamen de poldergrond breken en havenbekkens uitgraven. De kademuren bouwen, de sporen aanleggen, vemen en loodsen bouwen. Haven- en fabrieksarbeiders en hun gezinnen kwamen er wonen. Hun kinderen speelden tussen de rails, langs de kades, tussen het oud ijzer en gebroken glas. En kom nu eens kijken: er staat nieuwbouw en gerenoveerde oudbouw. De straten zijn geveegd, de rails opgeruimd, er zijn speeltuinen, een getijdenpark. En het uitzicht over de rivier is nog steeds fantastisch.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Eten & drinken
 • Reiskosten naar Rotterdam
 • eventuele entreekosten
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

We lopen door de straten en over de kades van Feijenoord. We zien de plekken waar Rotterdam op Zuid begonnen is te ondernemen. De eerste haven-, fabrieks- en woonwijk aan de linkeroever van de Nieuwe Maas en die functies liepen dwars door elkaar. Margarine, koffie, chocola, cement, melk, groente, luxaflex, machines en schepen werd er gemaakt. Als het al niet verdwenen is, zal het binnenkort gedaan zijn. Van overal kwamen ze vandaan om hier werk en een thuis te vinden. Maar nu is er al het Hefkwartier, Panorama Dillenburg, de Nijverhoek en de sociale woningbouw tussen het Simonsterrein en de Oranjeboomstraat. En er komt: de Piektoren en de V-tower, de Dukdalf, KV100, de Kaaij. Feijenoord heeft nog ruwe randen en rauwe trekken, maar daar wordt het voor behandeld. Kom en zie. Het wordt stevig opgepoetst.

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.