Virtuele rond­leidingen en lezingen

Gilde Rotterdam

Gilde Rotterdam

Leuvehaven

De gidsen van Gilde Rotterdam

De gidsen van Gilde-Rotterdam zijn vrijwilligers die uit eigen ervaring vertellen over het leven in de stad en u graag de mooie en interessante plekjes van de Maasstad laten zien. Wilt u eens lezen hoe het bij zo′n rondleiding toegaat, ga dan naar In the picture.

Gids word je bij Gilde Rotterdam niet zomaar. Elke aspirant-gids doorloopt een introductie­programma en loopt een aantal keren mee met een ervaren gids. Verder heeft hij/zij toegang tot een documentatie die door de gidsen zelf wordt bijgehouden. Onder de gidsen zijn deskundigen op allerlei gebieden, want in hun werkzame leven hebben zij zich beziggehouden met zaken als biologie, architectuur, vervoer, waterbouw, stadsgeschiedenis, bestuur, politie en nog veel meer.

Onze gidsen zijn herkenbaar in Rotterdam met nieuwe jacks, petten en blouses; zie de foto rechtsboven. Dit is mogelijk gemaakt door de financiële bijdragen van Stichting bevordering van Volkskracht, de fondsen Elise Mathilde en G.Ph.Verhagen-stichting.

Bent u niet meer goed ter been? Onze gidsen kunnen voor u een virtuele rondleiding verzorgen. Voor meer informatie gaat u naar de pagina Virtuele Rondleidingen.

Als u voor een bekende nog een cadeautje zoekt, is een cadeaubon voor een Gilde-rondleiding een origineel alternatief.

Onze gidsen hebben in de periode dat we door het corona-virus niet konden wandelen, een virtuele rondleiding "Kris-kras door Rotterdam" samengesteld. Om kennis te maken met sommige van de gidsen zie de lijst van locaties.