Startpunt rond­­leiding

Gilde Rotterdam

Gilde Rotterdam

De startpunten
De aangegeven startpunten gelden met name voor de geplande rondleidingen. Voor aangevraagde rondleidingen kan in overleg met de gids een ander beginpunt worden afgesproken, afhankelijk van de manier waarop men naar Rotterdam wil komen, of van andere dingen die men die dag in Rotterdam wil doen.

Kom met het OV
Bijna alle startpunten van onze rondleidingen liggen in de directe omgeving van een halte van het openbaar vervoer. Bij de meeste is het af te raden om per auto te komen, vooral ook omdat het eindpunt van de route meestal niet samenvalt met het beginpunt. Er zijn parkeergarages bij de metro-stations Slinge en Kralingse Zoom. Als u een hele dag in Rotterdam wilt doorbrengen is een dagkaart van de RET (het openbaar-vervoerbedrijf van Rotterdam) geschikt, deze kost slechts iets meer dan 2 enkele ritten. In elk metrostation vindt u een automaat waar u deze kaart kunt kopen.

Voor de fietsers: In de metro kun je op werkdagen tussen 9:00 en 16:00 en na 18:30 de fiets gratis meenemen; in het weekeinde kan dit de hele dag. Alleen op dagen dat er evenementen zijn, kan dit meestal niet. Meer info op www.ret.nl

Andere dingen die u kunt doen
Als u een dagje Rotterdam komt doen, kunt u de rondleiding heel goed combineren met een bezoek aan één van de musea, b.v.: het Museum Rotterdam (stadshistorie), het Maritiem Museum, het Wereldmuseum (verre landen), het Nieuwe Instituut (architectuur en nieuwe media), het Foto­museum, het Mariniers­museum. Het Museum Boijmans-Van Beuningen (oude en moderne kunst) is in verband met renovatie enkele jaren gesloten.
Een andere mogelijkheid is een rondrit per museumtram (lijn 10) , of een bezoek aan één van de omliggende steden, zoals Delft, Gouda of Dordrecht. Ook in deze steden is er een Gilde dat rondleidingen organiseert.

metro-plattegrond