Kinderwandeling Speuren door 010

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

2683
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan .
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Kinderwandeling Speuren door 010
Deze bijzondere stadswandeling door het Centrum van Rotterdam is gemaakt voor scholen en voor gezinnen met kinderen. Het is ook een puzzeltocht. Door de vragen te beantwoorden lossen de kinderen een woordzoeker op. Tijdens de wandeling kom je veel meer te weten over de geschiedenis, het heden en toekomst van Rotterdam. Het is leuk en ook leerzaam. En al wandelend krijg je van onze gids alles te horen over o.a. het Stadhuis, de Coolsingel, Schielandhuis, het bombardement, de Leuvehaven, het ontstaan van Rotterdam, de vele culturen in de stad, de bijnamen die Rotterdammers geven aan hun gebouwen, de Laurenskerk, architectuur, de markthal, de Erasmusbrug, de haven. Kortom te veel om op te noemen. Rotterdam een hele gave stad om te ontdekken en trots op te zijn!! Ech wel!!

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Eten & drinken
 • Reiskosten naar Rotterdam
 • Eventuele toengsprijzen
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

Kinderwandeling “Speuren door 010”
Gilde organiseert diverse activiteiten voor scholen met als doel dat leerlingen Rotterdam beter leren kennen. De kinderwandeling, ook bijzonder geschikt als ‘uitje’ voor jonge gezinnen, is een bijzondere stadswandeling voor kinderen zoals basisschoolleerlingen (groep 7 en 8) en het 1e jaar voorgezet onderwijs.
De wandeling gaat door het centrum van Rotterdam. De leerlingen komen meer te weten over de geschiedenis, het nu en de toekomst van Rotterdam. De wandeling wordt begeleiddoor gidsen van Gilde Rotterdam. Er is een uitgebreide folder beschikbaar over de wandeling. Die kunt u hier downloaden.
De wandeling sluit aan bij de kerndoelen die vallen onder burgerschap en 21 e  -eeuwse vaardigheden. Het gaat om oriëntatie op jezelf en de wereld, dichtbij en veraf, toen en nu.
Daarbij wordt gebruik gemaakt van cultureel en historisch erfgoed. Samenwerken en oplossend handelen zijn ook vaardigheden die aan de orde komen.
Wij denken graag met u mee om de wandeling naar uw wens samen met u in te vullen. De route is ca. 2 km en duurt ongeveer 1,5 uur. Startpunt is het stadhuis aan de Coolsingelen het eindpunt is aan de Nieuwe Maas bij de Willemsbrug.
De kosten bedragen €5,– per leerling tot 12 jaar.
Voor school is er per groep altijd 1 docent bij de rondleiding aanwezig. En kunnen per 10 leerlingen zijn ook ouders van harte welkom.
Docent(en) en begeleiders kosteloos per 10 leerlingen, ouders (in gezinsverband) betalen 8,50 pp

Voor meer informatie:
Telefoon:               010-2038485
Vragen:                  contactformulier
Wilt u boeken:      aanvraagformulier

 

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.