Afrikaanderwijk

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

2200
    


  • Rotterdam Pas
    Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdam Pas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.

    In dit geval wordt de selectieknop met tekst ‘Rotterdam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

  • Tel. nr.: 010 2038485
  • rondleiding@gilderotterdam.nl
  • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Je hebt Boeren en boeren. En Cornelis Bastiaan Vaandrager. Pow! Wow! ‘Kijk-ie uit voor de trein en de tram!’ De speeltuin van een niksnut. Graansilo werd Maassilo. Havencafé’s. De Prince de Lignac (Bram van Leeuwen van het Taalinstituut). Martinus Steyn en Katadreuffe. Het moordenaartje.  Tweebosstraat. Bittereinders. Feyenoord op het plein. Een vogelklas.

De bomen van de Hilledijk. Kooltjes tussen de rails. Van brandbommen tot Monument voor de Gastarbeider. Het Klooster. Het Gemaal. Parlevinkers in de haven.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

  • Consumpties en eventuele entreeprijzen
  • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

UITGEBREIDE BESCHRIJVING

 

In de straten reden de vrachttreinen die je zelf geladen had. Daar zien we nu nieuwbouw en fraai gerenoveerde oudbouw. Het park op Afrikaanderplein. Een monument voor de gastarbeider, waar eerder op gescholden werd. De doorgang naar de Laan op Zuid die lang afgesloten was. We gaan door de straten van de Tweebosbuurt. Waar nieuw en oud elkaar ontmoeten. We zien de murals die de wijk verfraaien. We zijn getuige van de gedaanteverandering die de wijk met Maashaven en de Rijnhaven ondergaat. En die zich moet verhouden met de nieuwe buren van de Kop van Zuid.

Afrikaanderwijk, kom en zie!

 

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.