Waterstad

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

2135
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan .
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

 

De dam in de Rotte scheidde Waterstad van Landstad. ’Iedereen is dood behalve wij’ een echo op de plek waar de eerste ‘Rotterdammers’ hun sporen in de drassige bodem achterlieten. De Fluitketel, het Potlood, de Kubuswoningen; Modernismen in de oude stad.

Het waterfront, de Oude Haven, de Boompjes met de Vlaggenparade. De strijd om het bruggenhoofd, het bombardement dat er op volgde.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Consumpties en eventuele entreeprijzen
 • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving

Van Leuvehaven tot Oude Haven, tussen Nieuwe Maas en Hoogstraat. Daar werd Rotterdam tot havenstad , maar het begon er krap te worden. De stad moest uit dat keurslijf breken en sprong naar Zuid. We lopen over de kades waar eens op- en overslag, werven, werkplaatsen, de visafslag, vaten, balen, kisten en manden stonden, staan nu auto’s geparkeerd.

De Luftwaffe maakte een grondig einde aan die handel en nijverheid. Maar er werd weer opgebouwd. Veel kantoren deze keer: assuradeurs, incasso- en handelsbanken, verzekeraars, nog meer banken, expediteurs, administratiekantoren. Nu maken die weer plaats voor heel veel woningen, aanvankelijk nog ingetogen, later steeds kleuriger en vooral hoger. Zoals de Red Apple, de groene Uptown en de gele kubuswoningen. En het Witte Huis, maar die staat er al wat langer.

De havenbekkens – Leuvehaven, Bier- en Wijnhaven – van waterstad zijn gebleven en de oude schepen die er nog liggen geven een kleine indruk hoe het ooit geweest moet zijn.

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.