Waterstad

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1930


  • ‘Gratis’
    Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
    In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘Gratis’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

  • Tel. nr.: 010 2038485
  • rondleiding@gilderotterdam.nl
  • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Deze rondleiding is vernoemd naar het gebied, dat reeds vanaf het verkrijgen van stadsrechten in 1340 werd aangeduid als “Waterstad”, met natuurlijke en later gegraven havens. De grenzen werden gevormd door de Hoogstraat, de Schiedamsedijk en de Boompjes (Maasboulevaard) langs de rivier.

Een wandeling langs de kade van het Havenmuseum en de Maas richting de Oude Haven met de herbouwde koopmanswoningen, het Witte Huis en de Kubus-woningen. We nemen ook een kijkje in de zuidelijke ingang van het Blaakstation met de restanten van de oude stadspoort en de maquette van Waterstad. Via het Schipperspad eindigt de wandeling op plein 1940 bij het beeld “De verwoeste stad” van Ossip Zadkine.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

  • Consumpties en eventuele entreeprijzen
  • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

 

Deze rondleiding is vernoemd naar het gebied, dat reeds vanaf het verkrijgen van stadsrechten in 1340 werd aangeduid als “Waterstad”, met natuurlijke en later gegraven havens. De grenzen werden gevormd door de Hoogstraat, de Schiedamsedijk en de Boompjes langs de rivier. Overigens heeft de naam Boompjes, voor het bombardement van 1940 een voorname kade met kantoren en koopmanshuizen, weinig van doen met de huidige Bomen langs de rivier; het zijn de afmeerpalen langs de kade die de plek z’n naam hebben gegeven. Een plek die nu meer het karakter heeft van en tribune voor het gadeslaan van bijvoorbeeld, het grote oudejaarsvuurwerk dat wordt afgestoken op de Erasmusbrug.

Een wandeling langs de kade van het Havenmuseum en de Maas richting de Oude Haven met de na de bouw van de spoortunnel opnieuw opgebouwde koopmanswoningen, het Witte Huis en de Kubus-woningen. We nemen ook een kijkje in de zuidelijke ingang van het Blaakstation met de restanten van de oude stadspoort en de maquette van Waterstad. Via het Schipperspad eindigt de wandeling op plein 1940 bij het beeld “De verwoeste stad” van Ossip Zadkine.

 

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.