Fietsroute Kralingen

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

1950
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan € 4,00.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Vroeger was Kralingen een zelfstandige gemeente en een vestigingsplaats voor voorname lieden.
De brede lanen, de monumenten en statige gebouwen herinneren aan de rijke historie van deze woonwijk. De tocht voert u langs het oude Kralingen richting het bedrijvenpark Rivium, naar het DWL-woongebied met de watertoren en langs de Kralingseplas naar de molens.

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Consumpties en eventuele toegangsprijzen
 • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

Tot 1895 was Kralingen een zelfstandige gemeente en een vestigingsplaats voor voorname lieden. Nu maakt Kralingen samen met Crooswijk, Struisenburg en De Esch deel uit van de wijk Kralingen-Crooswijk. Daarbij komt dat het oude dorp Kralingen gelegen was op de plek waar nu de Alexanderpolder vorm heeft gekregen.
De brede lanen, de monumentale, statige gebouwen herinneren aan de rijke historie van deze woonwijk. De tocht voert u langs het oude Kralingen richting het bedrijvenpark Rivium, naar het woongebied De Esch op het terrein van het voormalige drinkwaterbedrijf (DWL) met de karakteristieke watertoren waarin nu een restaurant is gevestigd. Ook gaan we naar de Kralingse Plas en fietsen langs de enige nog werkende snuif- en specerijmolens in Nederland. Overigens zijn de heuvels in het Kralingse Bos opgeworpen – een werkverschaffingsproject uit de twintiger jaren – met gebruikmaking van grond vrijgekomen uit de Waalhaven.

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.