Naast de wereldberoemde dierentuin Blijdorp is er in deze wijk nog veel te zien. Het stoomgemaal Keezending. Centraal Plan Rijksmonument. Parkways. Tegeltableaus en kunstige sluitstenen. Organische bouwkunst. Nissenhutten. Raad van Arbeid. Startcollege. Synagoge naast NSB-boekhandel. De Juicher, de Roeper en de Trooster. Het Galgenveld. De Rotterdamse Schie. De laatste bom op de stad. Gezellige architectuur. Aardappelen uit het Vroesenpark. Homobonus. Wooncomplex De Eendracht. Nenijtohal werd Ahoyhal.
Heel Blijdorp is beschermd stadsgezicht.
Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.
Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00
We beginnen bij metrostation Blijdorp, op de plek waar het eerste stoomgemaal van Nederland heeft gestaan. Er wordt stilgestaan bij de gedachten van Kromhout en Witteveen achter de bouw van de wijk Blijdorp en de uitvoering ervan. We lopen langs de Statensingel en bekijken daar de sluitstenen in de bruggen die door kunstenaars zijn ontworpen. We staan stil bij het oorlogsmonument aan de Statenweg. We zien een modern monument van organische bouwkunst, de Raad van Arbeid, de ambachtsschool, die MTS werd, die Startcollege werd. We komen bij de Rotterdamse Schie en de Noorderhaven die er niet meer zijn. De laatste bom op Rotterdam viel net buiten Blijdorp maar vernielde wel een halve straat. Het Vroesenpark was in de oorlog een akker voor broodnodig levensonderhoud en is nu vaak het decor van festivals en barbecuefeestjes. De Nenijto, tennispark en ijsbaan en de omzwervingen van een tentoonstellingshal.
Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?
Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.