Blijdorp

Prijs
Prijs
Deze rondleiding is niet beschikbaar op een bepaalde datum. Voor een groep van minimaal 4 personen kunt u een andere datum voorstellen.

Inschrijven

Bewaar dit

Adding item to wishlist requires an account

2068
    


 • ‘R’dam Pas’
  Voor een aantal rondleidingen geldt dat u met een Rotterdampas één maal per jaar gratis kunt deelnemen aan een rondleiding.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


 • ‘R’dam Pas’
  Met een Rotterdam Pas kunt u in de periode van 9 maart tot 31 mei één maal met korting deelnemen aan de rondleiding door de Maastunnel. De prijs bedraagt dan € 4,00.
  In dit geval wordt de  selectieknop met tekst ‘R’dam Pas’ getoond en kunt u aangeven hoeveel personen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.


Informatie rondleidingen:

 • Tel. nr.: 010 2038485
 • rondleiding@gilderotterdam.nl
 • Jaren van ervaring!

Populaire tags

Rondleidingen met deze eigenschappen:

Haven

Nieuwe Maas

Natuur

Kerk

Hoogbouw

Brandgrens 1940

Informatie

Naast de wereldberoemde dierentuin Blijdorp is er in deze wijk nog veel te zien. Het stoomgemaal Keezending. Centraal Plan Rijksmonument. Parkways. Tegeltableaus en kunstige sluitstenen. Organische bouwkunst. Nissenhutten. Raad van Arbeid. Startcollege. Synagoge naast NSB-boekhandel. De Juicher, de Roeper en de Trooster. Het Galgenveld. De Rotterdamse Schie. De laatste bom op de stad. Gezellige architectuur. Aardappelen uit het Vroesenpark. Homobonus. Wooncomplex De Eendracht. Nenijtohal werd Ahoyhal.

Heel Blijdorp is beschermd stadsgezicht.

 

Start

Graag 10 minuten voor het tijdstip verzamelen.

Prijs

Volwassene € 10,00 - kinderen tot 12 jaar € 5,00

Prijs exclusief:

 • Consumpties en eventuele toegangsprijzen
 • Reiskosten naar Rotterdam
Fotos
Beschrijving
Wat kun je verwachten

 

We beginnen bij metrostation Blijdorp, op de plek waar het eerste stoomgemaal van Nederland heeft gestaan. Er wordt stilgestaan bij  de gedachten van Kromhout en Witteveen achter de bouw van de wijk Blijdorp en de uitvoering ervan. We lopen langs de Statensingel en bekijken daar de sluitstenen in de bruggen die door kunstenaars zijn ontworpen. We staan stil bij het oorlogsmonument aan de Statenweg. We zien een modern monument van organische bouwkunst, de Raad van Arbeid, de ambachtsschool, die MTS werd, die Startcollege werd. We komen bij de Rotterdamse Schie en de Noorderhaven die er niet meer zijn. De laatste bom op Rotterdam viel net buiten Blijdorp maar vernielde wel een halve straat. Het Vroesenpark was in  de oorlog een akker voor broodnodig levensonderhoud en is nu vaak  het decor van festivals en barbecuefeestjes. De Nenijto, tennispark en ijsbaan en de omzwervingen van een tentoonstellingshal.

Kaart

Andere datum aanvragen

Wordt deze rondleiding niet aangeboden op een een moment dat jij kan?

Het is mogelijk om een rondleiding aan te vragen. Voorwaarde is dat je dan wel met een groep van minimaal 4 personen bent. Dat aanvragen kan op met het formulier hieronder.

Rondleiding aanvragen

De aanvrager, dit is de persoon met wie Gilde contact opneemt over de uitvoering van de aanvraag.