Gilde Rotterdam

Gilde Rotterdam

Maatregelen Gilde Rotterdam en Stadsambassadeurs Rotterdam tegen verspreiding coronavirus

Gezien de door de overheid aangekondigde maatregelen om de verspreiding van het corona-virus zo veel als mogelijk te voorkomen, heeft het bestuur in aanvulling op de eerder aangekondigde maatregelen tot het volgende besloten. Dit laat onverlet de door de overheid afgekondigde maatregelen en adviezen.

Voor actuele informatie, raadpleeg deze website.

Kantoorsluiting

Het kantoor blijft tot minimaal 28 juni a.s. gesloten. Er is geen bezetting op kantoor. De kantoor­telefoon is niet doorgeschakeld. Brievenbus post wordt opgehaald en verwerkt en gemiste oproepen worden teruggebeld. Bestuursleden en kantoorvrijwilligers zijn het best bereikbaar het contactformulier.

Taalhulp en Kennisoverdracht:

Social distancing. Wij herhalen het advies aan alle taalvrijwilligers en kennis­overdragers om geen fysiek contact met de aanvragers te hebben.
Wij vragen aan de taalvrijwilligers en kennis­overdragers zelf hun anderstaligen/­aanvragers hierover te informeren.
Voor contact met de aanvragers bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van de digitale alternatieven zoals Google Hangout, Skype of Facetime-bellen - mits de deelnemer voldoende digi-vaardig is uiteraard. Stimuleer het gebruik What′s-App-berichtjes sturen om het contact te houden.

Rondleidingen:

Alle aangevraagde en geplande rondleidingen zijn tot nader order geannuleerd. Virtuele rondleidingen op locatie vinden ook niet plaats.

Voor alle vragen / opmerkingen, gebruik het contactformulier.

Oproep


De sociale gevolgen van het coronavirus zijn enorm. Mensen zitten alleen. Anderen weten niet hoe ze aan eten moeten komen. Veel initiatieven zijn al gestart om dit leed zoveel mogelijk te verzachten. Graag bundelen we deze initiatieven in één overzicht van vraag en aanbod zodat we samen een sterke vuist kunnen maken!
Zijn er bewoners bij jou op de afdeling die erg eenzaam zijn sinds de coronamaatregelen? Zijn er cliënten waarvan jij weet dat ze zitten te springen om hulp met boodschappen of koken? Plaats dan nu een oproep in de categorie ′coronahulp′ namens diegene, jezelf of jouw organisatie zodat jouw vraag gematcht kan worden.

Wij hebben jouw hulp nodig om samen de sociale gevolgen van het coronavirus te beperken. Wij hebben de helpende handjes, maar jij weet waar de hulp het hardste nodig is. Het plaatsen van een oproep via Rotterdammersvoorelkaar heeft een aantal voordelen. Zo staan er al 10.000+ vrijwilligers geregistreerd die misschien ook in deze tijden iets voor een ander kunnen betekenen. Communicatie verloopt op een veilige manier via ons platform. Maar het belangrijkste is nog dat we op deze manier zorgen voor één overzicht van alle hulpvraag en -aanbod in deze coronacrisis zodat we ook zien waar de gaten vallen.

OPROEP
Help jij ons mee de sociale gevolgen van het coronavirus te beperken? Dat kan door:
  1. Plaats jouw oproep gratis op Rotterdammersvoorelkaar, dan delen we deze op onze speciale actiepagina
  2. Zelf hulp aanbieden om een ander te helpen
  3. Deze mail, onze actiepagina of iets op social media te delen

Meer informatie: www.rotterdammersvoorelkaar.nl/coronahulp