Gilde Rotterdam

Gilde Rotterdam

Rondleidingen

Ontdek Rotterdam,de meest hippe en kosmopolitische stad van Nederland, onder begeleiding van zeer ervaren stadsgidsen van Gilde Rotterdam. Zij zijn allen zeer goed op de hoogte van de historie en de cultuur van deze stad en delen die kennis graag.

Rotterdam is een bruisende handels- en havenstad, met internationale allure. De 60 lokale en ervaren gidsen van Gilde Rotterdam verzorgen rondleidingen door het centrum en de wijken van Rotterdam en vertellen over historische en actuele onderwepen.
U kunt bij ons een rondleiding voor een groep boeken, en alleen of met een paar mensen kunt u zich aansluiten bij een geplande rondleiding, zie de agenda.
Neem eens een kijkje in onze virtuele rondleiding Kris-kras door Rotterdam.

Taalhulp Nederlands

De 200 taalvrijwilligers begeleiden anderstaligen op informele wijze bij het oefenen van de Nederlandse taal. De begeleiding is gericht op het verbeteren van de Nederlandse spreekvaardigheid of schrijfvaardigheid, 1-op-1 of in groepjes van 2-5 personen.

Kennisoverdracht

In verband met te weinig animo en gebrek aan vrijwilligers zijn wij gestopt met Kennisoverdracht. De lopende aanvragen worden nog behandeld.

Aktueel

Gilde Rotterdam vormt één organisatie met Stadsambassadeurs Rotterdam.

Van maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 14 uur zijn de vrijwilligers op kantoor bereikbaar. Mocht het niet lukken iemand aan de telefoon te krijgen, gebruik dan het contactformulier.
Zie het coronaprotocol.

Vrijwilligers

Gilde Rotterdam is een organisatie van vrijwilligers. Onze vrijwilligers delen door middel van het geven van rondleidingen, taalhulp Nederlands aan anderstalingen en hulp bij onderwijs hun kennis en ervaring. Zij zijn het hart van Gilde Rotterdam en zo kan Gilde Rotterdam een waardige ambassadeur van Rotterdam zijn. De inzet van de vrijwilligers maakt Gilde Rotterdam succesvol !

Interesse om vrijwilliger te worden? Klik hier