Gilde Rotterdam

Gilde Rotterdam

SS Rotterdam met skyline van Rotterdam

wapen van Rotterdam op het beeld van de Maagd van Holland

standbeeld Erasmus

Rondleidingen

Ontdek Rotterdam,de meest hippe en kosmopolitische stad van Nederland, onder begeleiding van zeer ervaren stadsgidsen van Gilde Rotterdam. Zij zijn allen zeer goed op de hoogte van de historie en de cultuur van deze stad en delen die kennis graag.

Rotterdam is een bruisende handels- en havenstad, met internationale allure. De 60 lokale en ervaren gidsen van Gilde Rotterdam verzorgen rondleidingen door het centrum en de wijken van Rotterdam en vertellen over historische en actuele onderwepen.
U kunt bij ons een rondleiding voor een groep boeken, en alleen of met een paar mensen kunt u zich aansluiten bij een geplande rondleiding, zie de agenda.
Neem eens een kijkje in onze virtuele rondleiding Kris-kras door Rotterdam.

Taalhulp Nederlands

De 200 taalvrijwilligers begeleiden anderstaligen op informele wijze bij het oefenen van de Nederlandse taal. De begeleiding is gericht op het verbeteren van de Nederlandse spreekvaardigheid of schrijfvaardigheid, 1-op-1 of in groepjes van 2-5 personen.

Kennisoverdracht

Onze vrijwilligers helpen leerlingen van groep 7/8 bijv. door huiswerkbegeleiding of bijles bij de overgang van de basisschool naar vervolg onderwijs en hun verdere schoolcarrière en kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs bijles of huiswerkbegeleiding geven.
Vreemde talen kunnen bij Gilde worden geleerd of opgefrist.

Aktueel

Gilde Rotterdam vormt één organisatie met Stadsambassadeurs Rotterdam.

I.v.m. de maatregelen om verspreiding van het corona-virus te voorkomen is er een beperkte bezetting op kantoor en is het kantoor met ingang van 7 juni 2021 telefonisch bereikbaar op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10-14 uur. Zie het coronaprotocol.

Naar verwachting zullen er tot eind mei 2021 geen rondleidingen plaatsvinden.Mocht het eerder mogelijk zijn rondleidingen aan te bieden dan zal dit op de website worden gepubliceerd en zal de rondleidingen-agenda worden aangepast. De berichtgeving wordt regelmatig geactualiseerd.

Vrijwilligers

Gilde Rotterdam is een organisatie van vrijwilligers. Onze vrijwilligers zijn het hart van Gilde Rotterdam en zo kan Gilde Rotterdam een waardige ambassadeur van Rotterdam zijn. De inzet van de vrijwilligers maakt Gilde Rotterdam succesvol !
Interesse om vrijwilliger te worden? Klik hier